Yıllardır Bir Mutfakta Asılı Duran Tablo, 24 Milyon Euroya Satıldı

17
7
5
2
1
Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve 13. yüzyıla ait olduğu ifade edilen tablo, hafta sonu açık arttırma ile satışa sunuldu. Fransa'da yaşlı bir kadına ait olan tablo, 24 milyon euro karşılığında satıldı.

Bir süre önce sizlere, Fransa'da yaşayan yaşlı bir kadının hikayesinden bahsetmiştik. Bu yaşlı kadının mutfağında, yıllardır asılı olarak duran bir tablo bulunuyordu. Yaşlı kadın bu tablonun değerli olduğunu biliyor, ancak değerinin tam olarak ne kadar olduğunu öğrenmek için uzmanlara danışıyordu. Uzmanlar ise bu tabloya milyonlarca euro değer biçmiş, bunun üzerinde yaşlı kadın tabloyu satmaya karar vermişti. Şimdi ise bu tablo, yeni sahibine teslim edildi.

Paris'te yaşayan yaşlı kadının tablosu uzmanlar tarafından incelendiğinde bu tablonun, Rönesans öncesi ressamlarından Cimabue'ye ait olduğu anlaşılmıştı. Yaşlı kadın geçtiğimiz hafta sonunda ise Acteon Müzayede Evi'nde bu tablonun açık artırmasını yaptı. Uzmanlar, açık artırmadan önce tablonun 6 milyon euro gibi bir tutardan gideceğini ön görüyorlardı. Ancak tablo, ön görülerin katlarca üstünde bir tutara satıldı.

Tablo

13. yüzyılda Cimabue tarafından çizilen bu tablo, tam olarak 24 milyon euro karşılığında satıldı. Satın alan kişinin ismi açıklanmadı ancak bu kişinin Fransa'nın kuzey bölgelerinde yaşayan bir kişi olduğu ifade edildi. Müzayede evi, bu açık artırmanın bir rekoru da kırdığını söyledi. Bu rekor, bugüne dek Orta Çağ'ı anlatan bir çizimin ilk kez 24 milyon euro gibi bir yüksek fiyattan satılması anlamına geliyordu. 

Geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen açık artırma ile bu tablo, yeni sahibine kavuşmuş oldu. Ancak tabloyu hem satın alan hem de satan yaşlı kadının kim olduğu büyük bir sır olarak kaldı.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50203962
17
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
5
2
1