Yılların Gizemi Çözüldü: Buz Adam Ötzi, Düşmanı Tarafından Sinsice Öldürülmüş

4
1
0
0
0
Yılların Gizemi Çözüldü: Buz Adam Ötzi, Düşmanı Tarafından Sinsice Öldürülmüş
Buz adam Ötzi’nin nasıl öldüğü / öldürüldüğü konusu krimonoloji uzmanları tarafından çözüldü.

5300 yıl önce öldürülen buz adam Ötzi’nin nasıl öldüğü belli oldu. Krimonoloji uzmanları, Ötzi’nin yemeğini yediği sırada bir düşmanı tarafından arkasından sinsice yaklaşılıp okla vurularak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Yapılan incelemelerde omzuna ok isabet etmeden önce kendisini güvende hisseden Ötzi’nin ölmeden önce bir yemek ziyafeti çektiği, sonrasında da dinlenmeye çekildiği ortaya çıktı. Saldırgan, muhtemelen fiziksel bir savaştan kaçındığı için Ötzi’yi saklandığı yerden okla vurmayı tercih etmiş. Zira Ötzi’nin vücudunda herhangi bir şiddet izi bulunmamış.

Peki bu düşman kimin nesi? Araştırmacılar, Ötzi’nin bulunduğunda yanında bronz bir balta olduğunu, saldırganın niyetinin bu baltayı çalmak olmadığını ve aralarında kişisel bir sorundan dolayı çatışma çıktığını düşünüyor. Ötzi’nin daha önce sağ elinde oluşan ve iyileşen bir yarası, araştırmacıların hipotezini doğrular nitelikte. Saldırganın, ayrıca Ötzi’nin elini yaralayan kişi olabileceği de düşünülüyor.

Antropologlar, 165 cm boyunda ve 59 kilogram ağırlığında olduğunu öğrendiği Ötzi’nin bulunduğunda 3 kaburgasının kırık olduğunu ve ülsere sebep olan helikobakter pylori bakterisi (mide ve duodenum'um çeşitli alanlarında yerleşen, gram, mikroaerofilik bir bakteri) taşıdığını belirttiler.

Kaynak : http://arkeofili.com/?p=17556
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0