Yine Bir Mavi Balina Kabusu: Bu Sefer Kurban Nevşehir'den

67
13
8
5
3
Mavi balina oyunu ne yazık ki bu sefer Nevşehir'de karşımıza çıktı. Ortaokul öğrencisi olan ve kendisini silahla vurarak öldüren Berat M. isimli genç çocuğun bilgisayarında Mavi Balina'nın yüklenmiş olduğu görüldü.

Her türlü veri ve bilgiye ulaşmanın fazlasıyla kolay olduğu bu devirde çocuklarımızı korumak fazlasıyla zor bir hal almaya başladı. Daha önce defalarca şahit olduğumuz Mavi Balina kurbanlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz zamanlarda da haberlerimize konu olan bu can sıkıcı olayla bir kez daha karşı karşıya kaldık.

Olay Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde meydana geldi. 31 Mart  Mahalli İdareler Seçimleri için oy kullanmaya gidip eve dönen Berat'ın anne ve babası, Berat'ı evlerinin banyosunda buldular. İhbar sonucu eve gelen sağlık ekipleri, küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Berat'ın, babasına ait av tüfeğiyle intihar ettiği belirlendi.

İlk olarak Momo olarak karşımıza çıkan bu oyunların işleyişi şu şekilde: Bir adrese giriliyor, girilen adres ile tüm veriler çalınıyor. Çalınan bu verileri çocuklara karşı bir koz olarak kullanan bu sapık kitle, çocuklara şantaj yapıyor ve beyinlerini yıkıyorlar. Çocuklardan farklı farklı şeyler isteniyor ve bunun sonucunda da ne yazık ki çocuklarımız intihara sürükleniyor. Son zamanlarda hükümetin el attığı bu tarz oyunlar için önlemler alınmaya çalışılsa da kimi zaman sonuç değişmiyor.

En Büyük Görev Ailede

Hükümet yöneticileri her ne kadar bu duruma karşı önlemler almaya çalışıyor olsa bile yine de çocuklarımız üzerindeki en büyük koruma faktörünü ebeveynler sağlayabilirler. Çevremize baktığımız zaman çalışan anne babaların çocuklarıyla fazlaca zaman geçiremedikleri aşikardır. En azından evde kullanılan internetin modem ara yüzüne girilerek yapılacak birkaç ufak değişiklikle sitelerin filtrelenmesi sağlanabilir ve bu sayede çocuklarımızın bu gibi tehlikeli platformlardan korunması sağlanabilir. Evlerimizde silah bulundurmanın ne kadar ciddi sorunlara yol açacağının bilincinde olmak zorundayız. Sadece bu olay değil, birçok kez çocukların evdeki silahlarla kendilerini ya da başkalarını vurdukları bilinmektedir.

Kaynak : https://www.haberturk.com/berat-i-mavi-balina-mi-oldurdu-2420689
67
13
8
5
3
Emoji İle Tepki Ver
67
13
8
5
3