Yok Artık: Değişimden Gelen Yeni Note 7 de Patladı!

2
0
0
0
0
Samsung’un sorun yaşadığı ve değişim programına gönderilen Galaxy Note 7’lerin güvenli, yani sorunsuz olan versiyonu da patladı!

Samsung’un malum Note 7 sorunu bildiğiniz gibi Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri’nde başlatılan değişim programıyla çözülüyor. Ancak görünüşe göre bu değişim programı Samsung’un başına daha büyük bela açabilir.

Çin’de yaşayan 25 yaşındaki Hui Renjie, Galaxy Note 7’nin batarya sorunu çözülmüş versiyonunu satın almasına rağmen, geçtiğimiz pazartesi günü bu patlamayan, sorunsuz denilen Note 7 versiyonunun da patlamasıyla şok yaşadı. Hatta telefonun yanında bulunan MacBook Pro’su da kullanılmaz hale gelmiş.

Yukarıda görebileceğiniz gibi bir sıkıntı ile karşılaşan Hui Renjie, ayrıca yeni nesil Galaxy Note 7’leri gösteren kutudaki siyah kare işaretinin de bulunduğu görseli de paylaşarak “Bu eski ve sorunlu olan Note 7’dir” söylemlerine peşinen cevap vermiş. Hatta cihazın IMEI numarasını da açık tutan Hui, bu IMEI numarasının kontrol edildiğinde ise “Cihazınız sorunlu cihaz listesi arasında değildir, iade edilmesine gerek yoktur.” şeklinde uyarı da çıktığının altını çiziyor. Yani bu yanan Note 7 %100 olarak yeni nesil ve sorunsuz Note 7’lerden biri.

Yine klasik olarak şarj sırasında dumanlar çıkarmaya başladığı söylenen olayda, daha öncesinde yeni nesil sorunsuz Note 7’ler için söylenen “Aşırı ısınıyor ve şarjı çok çabuk bitiyor” algısına da denk düşüyor. Görünüşe göre Renjie’nin telefonu şarjda iken aşırı ısınma sonucunda bataryanın yanma sorunu tekrar ortaya çıkmış.

Konu ile alakalı hemen iletişime geçen Samsung, “Hemen bir uzman gönderip inceletelim” talebinde bulunsa da Renjie bu durumun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ve sorunun çözülmediğini aktarmak adına bu talebi reddetmiş.

Eğer bu batarya sorunu Hui Renjie’de olduğu gibi birçok kişide devam ederse, birçok Note7 sahibi telefonunu değiştirmek yerine para iadesi isteyecektir ve Samsung’un kendi ürünüyle ve “sorunsuz” dediği yeni serisi ile yaşayacağı yeniden yanma ve patlama sorunları başını bu sefer gerçekten büyük belaya sokacaktır. Bakalım zaman içinde Samsung’dan bir açıklama ya da tekrar bir ürün inceleme süreci olacak mı hep beraber göreceğiz.

Kaynak : http://money.cnn.com/2016/09/27/technology/samsung-galaxy-note-7-fire-china/index.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0