YÖK Başkanı, Üniversitelerin Eğitime Başlayacağı Tarih Hakkında Açıklama Yaptı

30
22
8
3
1
YÖK Başkanı Yekta Saraç, milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Saraç, üniversitelere bilgi verdiklerini ve eğitim öğretim döneminin başlangıcını 1 Ekim 2020 olarak belirlemelerini istediklerini ifade etti. Buna göre üniversiteler de biraz daha geç açılacak.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyanın başına ciddi şekilde bela olan koronavirüs salgını, olağan yaşamı alt üst etmiş durumda. Yetkililer, bir yandan bu küresel salgını kontrol altına almak için uğraşırken diğer yandan da koronavirüse karşı aşı ve tedavi yöntemleri geliştirmeye çalışıyorlar. Şimdiyse ülkemizdeki üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi.

Hatırlayacağınız üzere Bilim Kurulu, dün yaptığı bir toplantının ardından ilk ve orta dereceli okulların açılış takvimleriyle ilgili tavsiye vermişti. Bu tavsiye de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derhal uygulamaya konulmuş, ilk ve orta seviye eğitim kurumlarının önce yaklaşık 1 ay boyunca uzaktan eğitim vermesine ardından da yüz yüze eğitimin başlanmasına karar verilmişti. Benzeri bir durum, üniversiteler için de gerçekleşmiş durumda.

Üniversite

Konuya ilişkin açıklamalar, YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan geldi. Saraç, üniversitelere bilgi vererek eğitim öğretim dönemini 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla başlatmalarını istediklerini söyledi. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın bu açıklamaları, üniversitelerin en azından şu an için biraz daha geç açılmasına karar verildiğini gösteriyor. İlerleyen günlerin neler göstereceğiyse şu an için meçhul.

Saraç, konuya ilişkin açıklamalarında kampüslerin durumu ile ilgili de detaylara değindi. Kampüslerdeki öğrenci sayısının ve hareketliliğin azaltılmasının önemli olduğunu vurgulayan Saraç, bu bağlamda üniversitelere yeni imkanlar geliştirmeleri için zaman tanındığını açıkladı. Görünüşe göre bu yıl, üniversitelerdeki eğitim de alıştığımızdan hayli farklı şekilde olacak.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-universiteler-ne-zaman-acilacak-yok-baskani-acikladi-41586678
30
22
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
30
22
8
3
1