YouTube, 265 Milyon Kullanıcılı En Büyük Pazarını Açıkladı

20
9
5
4
1
Bugün YouTube'un Hindistan'da 265 milyon aylık aktif kullanıcısı var. Bu, izleyici kitlesinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 18 değerinde bir artış gösterdiği anlamına geliyor.

Google'ın sahip olduğu YouTube, yıllık YouTube Brandcast etkinliğinde Comscore verilerine göre Hindistan'da aylık 265 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu. Bu, geçen seneki 225 milyon civarındaki sayıya göre yıllık %18 artış anlamına geliyor. YouTube, Hindistan'ın dünyadaki en büyük ve en hızlı büyüyen pazarı olduğunu söyledi ve şirketin çevrimiçi video ekosistemindeki büyümesi hakkında detaylar da sundu.

YouTube CEO'su Susan Wojcicki konu hakkında "Hindistan, artık hem en büyük hem de dünyada en hızlı büyüyen kitlemize sahip. İster eğlence ister bilgi arayışı olsun, kullanıcıların içerik tüketmek için uğradığı ilk adres günümüzde YouTube olmuş durumda. YouTube'un, markaların kişilere özel girişimler yapabileceği harika bir platform olmasını bu inanılmaz içerik çeşitliliği ve artan erişim sağlıyor" dedi.

Geçtiğimiz yıldan beri Hindistan'da mobil YouTube kullanımı %85'e yükseldi. Hatta izleme süresinin %60'ı Hindistan'ın en büyük 6 şehri dışından geliyor. Bugün bir milyondan fazla abonesi olan yaklaşık 1.200 Hindistanlı içerik üreticisi var. 5 yıl önce bu başarıya ulaşan sadece 2 içerik üreticisi olduğunu düşünürsek bu büyük bir gelişme. Bunların yanı sıra YouTube Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Adam Smith, Hindistan'da günlük aktif kullanıcı sayısının geçtiğimiz yılın bu dönemine göre %100 arttığına değindi.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/youtube-india-user-base-265-million-biggest-market/
20
9
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
20
9
5
4
1