Barış Özcan, YouTube’un Londra’daki Özel Paneline Davet Edilip Konuşmacı Olan İlk Türk Oldu!

10
2
1
0
0
Başarılı içerikleri ile severek takip ettiğimiz Barış Özcan, YouTube’ın kendisi tarafından davet edilen panelinde yer alan ilk Türk Youtuber olmanın yanı sıra panelde de konuşma yaptı.

Sizlere aylar öncesinden “Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları” konseptimizde yer verdiğimiz, Webtekno ekibi olarak da severek takip ettiğimiz Barış Özcan’dan bahsetmiştik. Kendini “Hikaye Anlatıcısı” olarak ifade eden Özcan, gerçekten sanat, tasarım ve teknoloji konularında gerçekten muhteşem bir anlatıma sahip.

Eşi ve bir oğlu ile mutlu bir hayat süren Özcan, oldukça başarılı videoları YouTube tarafından da fark edilmiş olacak ki, İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen “Summit for Social Change” paneline davet edilen dünya genelindeki 12 Youtuberdan biri olmanın yanı sıra 3 konuşmacıdan da biri olarak bizleri hem sevindirdi hem gururlandırdı.

Ancak, açıkca söylemek gerekirse taa YouTube’un, dolayısıyla da Google’ın dikkatini bile çekebilen, videolarındaki konuşma stili, duruşu ve emeğiyle göz dolduran Barış Özcan, Türkiye’de hala yeterli bir takipçi sayısına sahip değil. (En azından ben öyle düşünüyorum) Hatta kendisi de “Takipçi sayısı yüksek olsun, büyüdükçe büyüyeyim, gelsin paralar” gibi hiç gayesi olmadığının da altını defalarca çizmesine rağmen böyle başarılı işlerin takip edilmesi gerektiği kanısında olduğumu belirtmek isterim.

Genel olarak YouTube’daki eğlence ve oyun yerine sosyal sorumluluk, sosyal mesaj veren kişilerin bulunduğu etkinlikte, içerik üreticilerinin toplumun genelini yansıtan video üreticilerinden oluşan 6 elçi seçen Youtube Creators for Change olarak adlandırdığı bu ekibe Barış Özcan’ı da dahil etti.

Barış Özcan dışında diğer YouTuberlar ise Humza Arshad, Nilam Farooq, Abdel en Vrai, Omar Hussein, Natalie Tran bulunuyorken YouTube ve Google, bu sosyal sorumluluk projesi için 1 Milyon Dolar bütçe ayırdığını belirtiyor. Bu 6 kişinin kurucu ve öncüleri olacağı topluluk artmaya devam edecek ve YouTube tarafından ayrılan 1 Milyon Dolar’lık bütçe, sosyal sorumluluk, toplumdaki farklı sebeplerden dolayı ayrılan yolların kesişmesi için hazırlanan video prodüksiyonları için kullanılacak. 

Bakalım, Barış Özcan bu önemli daveti ve elçiliği süresinde bizlere ne gibi güzel değerler sunacak. Ayrıca buradan ulaşabileceğiniz kanalında Londra seyahati ve bu panel için bir video hazırlayacağını da belirtiyor. Biz de merakla bekliyoruz.

10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0