YouTube'u Chrome Dışındaki Bir Tarayıcı Üzerinden Daha Hızlı Kullanma Yöntemi

36
7
4
3
2
YouTube, yeni arayüzünden dolayı Chrome harici tarayıcılarda ciddi şekilde yavaş çalışıyor. Fakat aşağıda anlattığımız yöntem ile YouTube'u daha hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Eğer Chrome dışında bir tarayıcı kullanıyorsanız YouTube’daki ögelerin anlamsız bir şekilde yavaş yüklendiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, YouTube’un yeni tasarımında yalnızca Chrome’da uygulanan ve diğer tarayıcıların YouTube’u beş kat yavaş açmasına neden olan bir gölge API bulunmasıdır.

YouTube, daha önce de pek çok kez servislerinin farklı tarayıcılarda çalışmasının önüne geçmişti. Örneğin; Google Meet, Allo, YouTube TV, Google Earth ve YouTube Studio Beta’nın Microsoft Edge’de, Google Meet, Google Earth ve YouTube TV’nin ise Firefox’ta çalışması engellenmişti. YouTube için bir engelleme söz konusu olmasa da yavaşlatıldığı aşikar.

Eğer sadece YouTube için Chrome tarayıcıyı kullanmak istemiyorsanız sizin için bir çözüm bulunuyor. Firefox kullanıcıları ‘YouTube classic’ uzantısını indirerek eski YouTube tasarımına dönüp YouTube’u olağan hızında kullanabilirler. Ancak eski YouTube tasarımına döndüğünüzde karanlık mod özelliğini kaybedeceğinizi hatırlatalım.

Eğer Microsoft Edge ya da Safari tarayıcılarını kullanıyorsanız, YouTube’un eski tasarımına dönmek için Tampermonkey kullanıcı komut dosyası kullanmanız gerekecek. Aşağıdaki adımları uygulayarak komut dosyasını indirebilir, böylece YouTube’u tam performans ile kullanabilirsiniz.

Microsoft Edge

  • Microsoft Store’a giderek ‘Tampermonkey for Edge’ uygulamasını indirin.
  • Edge’yi açarak ayarlardan Tampermonkey’yi etkinleştirin.
  • YouTube’u eski tasarıma döndürmek için kullanıcı komut dosyasını indirin.

Safari

  • Tampermonkey for Safari’yi indirin.
  • Safari, Tampermonkey’yin yükleme işlemi için ‘güven ya da çık’ sayfasına yönlendirecek.
  • Tampermonkey’yi açtıktan sonra kullanıcı komut dosyasını indirerek YouTube’u eski tasarımına döndürün.
Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/25/17611444/how-to-speed-up-youtube-microsoft-edge-safari-firefox
36
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
36
7
4
3
2