YouTube Fenomenlerinden "Örümcek Lucas", Gerçek Bir Çocuğun Geleceğini ve Hayallerini Şekillendiriyor

38
5
3
2
1
Ürettiği animasyonlar ile milyonların gönlüne taht kuran Disney Pixar’ın sanatçılarından Joshua Slice, çizdiği sevimli örümceği YouTube üzerinden “Örümcek Lucas” başlığıyla yayınlamıştı.

Tıpkı Jake Paul ve Lele Pons gibi bir YouTube ünlüsü olan Lucas’ın ilk videosu yedi ay önce yayınlandı ve 21 milyondan daha fazla izlendi. Günlerce YouTube’un trendler listesinde duran video, 21 saniyeden oluşuyor. Muhtemelen videoyu açtığınız zaman neden bu kadar çok izlendiğini anlayacak ve tekrar tekrar izleyeceksiniz.

Örümcek Lucas, hızla bir YouTube kültürü haline geldi ve ilginç bir şaka ile yüksek kaliteli animasyonları bir araya getirip, “Örümcekler sevimli olsaydı ne olurdu?” gibi sorulara cevap verdi. Tabi böylesi bir ilgiden sonra bu sevimli örümceğin peluş bir oyuncağa dönüşmesi de kaçınılmazdı. Teespring ortaklığı ile üretilen ve özel bir lansman ile tanıtılan Lucas’ın satışlarda 1.2 milyon dolardan daha fazla para kazandırması bekleniyor. Toplamda 600.000 adet üretilmesi öngörülen peluş oyuncak, ilk 10 gün de 40 bin adetten fazla sattı bile.

Yayınlanalı henüz  bir yıl bile olmayan YouTube karakterinin bu denli para kazandırması, YouTube’un içerik yaratıcılarına da ilham oluyor. Jackfilms, H3H3 Productions ve Marzia gibi YouTube ünlüleri tarafından oluşturulan ve marka haline gelen kanallar, videolarında ortaya çıkardığı karakterlerin oyuncak ve aksesuarlarını üreterek yeni bir alışveriş modası başlatıyorlar. YouTube’dan para kazanmanın gittikçe zorlaştığı bu dönemler de bu tür yöntemler ekstra kazanç için yeni yollar ortaya çıkarırken YouTuber’ları Adsense esaretinden de kurtarıyor. Bu yol ile para kazanmak isteyenlerin çoğu ise Fanjoy veya Teespring firması ile ortak çalışmakta.

Her ne kadar Jake ve Logan Paul gibi en iyi içerik yaratıcılar 1 milyon dolardan daha fazla para kazansalar bile, Joshua Slice sadece Örümcek Lucas’dan kâr elde etmek istemiyor. Nitekim buradan gelen kazanç, bu sevimli örümceği seslendiren yeğeni için bir üniversite fonuna gidecek.

Slice, Lucas için yaptığı konuşma da, “Örümcek Lucas’ı, kendi ismi de Lucas olan yeğenimin yumuşak ve sevimli sesiyle hayata geçirmek beklenmedik bir yolculuğun heyecan veren bir parçasıydı. Çok fazla insanın bu örümceği bu denli sevmesinden dolayı minnettarız. Yeğenim Lucas ve Örümcek Lucas’ın desteklediğimiz hayır kurumları için bir gelecek sağlayacak olması gerçekten büyük bir ödül” dedi.

Kaynak : https://www.polygon.com/2018/6/7/17437434/lucas-the-spider-youtube-plushie-teespring-animation-joshua-slice
38
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
5
3
2
1