YouTube, 10 Aralık'ta Hizmet Şartları'nı Değiştiriyor

34
5
5
1
1
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, hizmet şartlarında yenilik yapacağını her kullanıcısına gönderdiği bir bildirimle duyurdu. Şirket, hizmet şartlarını çok daha okunabilir halde yeniliyor.

Bugünlerde YouTube’u ziyaret ettiyseniz, 10 Aralık’ta Hizmet Şartları'nın değişeceğine dair bir bildirim görmüş olmalısınız. Yeni şartları YouTube’un bilgilerinizi nasıl kullandığı ya da içeriklerin nasıl kullanıldığı hakkında bir değişiklik içermiyor. Yalnızca birkaç politikasını daha anlaşılabilir hale getiriyor.

Karşınıza gelen bildirime tıkladığınız takdirde sizi bu sayfaya yönlendiriyor. Yönlendirildiğiniz sitede ‘Politika, Güvenlik ve Telif Hakkı Politikaları’ ve ‘YouTube'da Reklam Yayınlama Politikaları’ bağlantıları bulunuyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu şartlar Topluluk Kuralları’nın temelini oluşturuyor. Bu yüzden de Şartlar’da açık bir şekilde vurgulanıyor.

Yeni politikada yaş sınırı bulunuyor

youtube hizmet şartları

YouTube’un yeni politikaları artık bağlantı sağlanan ülkedeki yaş sınırını da gösteriyor. Her ülkenin yaş sınırını öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Ayrıca eğer reşit sayılmıyorsanız YouTube, Hizmet’i her zaman ebeveyn veya veli izniyle kullanmanız gerektiği belirtilen bir uyarı da eklendi.

Bununla birlikte YouTube, yeni şartlar sayesinde yorumlarınızı süresiz olarak kullanma hakkını da kaldırıyor. Ayrıca şirket, hangi durumlarda içeriğinizin kaldırılması gerekebileceğini net bir şekilde açıklıyor.

Şirket, bugünlerde yaygınlaşan kolay okunabilir Hizmet Şartları sayfasını da ona göre yenilemiş gibi duruyor. Apple ve Facebook’un geçtiğimiz günlerde Gizlilik Politikaları’nda yaptığı değişiklik görselliğe de yansımıştı ve böylece yazıların okunabilirliği artmıştı. YouTube da yeni şartlarını aynı şekilde daha okunabilir hale getirerek yayınladı.

Eğer YouTube’un aktif bir kullanıcısıysanız ya da bir içerik üreticisi iseniz, yayınlanan yeni şartlarını okumanızda fayda var. Ayrıca YouTube da yeni Şartlar’ı tamamen okumanız gerektiğini belirtiyor. YouTube’un 10 Aralık’ta faaliyete geçireceği Hizmet Şartları'nın yeni haline bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/07/youtube-new-terms-of-service/
34
5
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
5
5
1
1