YouTube, Kanalların Abone Sayılarını Göstermede Değişikliğe Gidiyor

22
14
8
3
1
YouTube, ağustos ayında hayata geçireceği bir özellik ile abone sayılarını tam olarak göstermeyeceğini açıkladı. Böylelikle artık YouTube kanallarının abone sayıları daha kısa ifade edilecek.

Sosyal medya platformlarına içerik ekleyen kullanıcılar için en önemli nokta kaç abone veya takipçilerinin olduğudur. Aslında bu sayılar normal kullanıcılar için de büyük bir öneme sahiptir. Doğruluğu tartışılır ancak pek çok sosyal medya kullanıcısı, takipçi sayısının fazla olduğu sayfa ya da kanalların daha iyi içerikler oluşturduğunu düşünmektedir. Bir sayfanın takipçi istatistikleri doğrudan görülebilirken, kimi zaman da bazı internet siteleri bu sayfaların detaylı analizlerini çıkarabilirler. 

YouTube'da da buna benzer bir uygulama vardır. Bir YouTube kanalını görüntülediğinizde size bu kanalın kaç abonesi olduğunu gösterir.

Örneğin bizim YouTube kanalımız 2 milyon 644 bin 653 aboneye sahip ve bunu bir tam sayıyla görebiliyoruz.

YouTube, bu detaylı sayılarla ilgili bir yenilik getirmeye hazırlanıyor. Getirilecek olan yenilikle birlikte, bundan sonra YouTube kanallarının kaç abonesinin olduğu tam olarak anlaşılamayacak ve bunun yerine daha kısa bir şekilde görülebilecek. YouTube ürün ekibi tarafından da bu konuyla ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda getirilecek olan bu yeni özelliğinin amacının, daha tutarlı ve daha genel sonuçlara ulaşmak olduğu açıklandı. Artık bir YouTube kanalının ana sayfasına girdiğinizde sizi şöyle bir abone sayısı karşılayacak;

YouTube'un duyurulan bu özelliği son zamanlarda YouTuber'lar arasında yaşanan takipçi savaşlarından ve alay konularından kaynaklandığı düşünülüyor. Özellikle de PewDiePie ile T-Series arasında yaşanan takipçi savaşlarının geldiği nokta düşünüldüğünde YouTube'un almış olduğu bu kararda çok da haksız olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca YouTube'un bu kararı ile detaylı analiz veren internet siteleri de daha işlevsiz bir hal alacak.

YouTube'un getireceği bu yeni özellik, ağustos ayında aktif edilecek.

YouTube'a gelecek olan bu yeni özellikle ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca YouTube kanalımıza hala abone olmadıysanız, buradan abone olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/21/18634368/james-charles-tati-westbrook-tfue-subscriber-count-change-youtube-social-blade
22
14
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
22
14
8
3
1