YouTube Kanallarını Takip Edebilmek İçin 'Para Ödeme' Devri Başlıyor

334
10
5
3
3
Bundan sonra 100.000 aboneli YouTube kanalları, eğer isterlerse paralı olabilecekler. Kanalı takip etmek isteyen kişiler, ayda 4,99 dolar ödeyecekler.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'un yeni gelir modeli, medya sektöründe heyecan ve tartışma yarattı.

Geleneksel medya günden güne, başta 'güven sorunu' olmak üzere birçok problem ile uğraşırken; YouTube’dan TV kanallarını bitirebilecek bir adım geliyor.

YouTube’un şirket sayfasından yapılan duyuruya göre; YouTube, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde başlattığı uygulama ile, 100.000'den fazla abonesi bulunan kanalların paralı sisteme geçebilmesinin önünü açtı. Kanalı takip etmek isteyenler, ayda 4,99 dolar ödeyecek. Tıpkı Twitch'de olduğu gibi kanallara da abone olunabilecek. Reklamsız deneyim, abonelere özel içerikler gibi Twitch'den de aşina olduğumuz özellikler YouTube'a entegre edilecek. 

Sponsorlu ürünler satılabilecek

Öte yandan, YouTube ayrıca, 10.000'in üzerinde abonesi bulunan kanalların, kendi sitelerinde ürün satmalarına izin verecek. Kanal sahipleri şapkadan tişörte, anahtarlıktan bardağa dek kendi adlarını taşıyan ürünleri satabilecekler.

YouTube bu satışlardan herhangi bir yüzdelik pay almayacak. Teespring ise sabit komisyon üzerinden belli bir ücret kesecek.

Sistemin test kullanıcılarından olan Joshua Slice'ın 18 günde 1 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği düşünülürse, bu yeniliğin büyük bir ilgiyle karşılanması sürpriz olmayacaktır. 

334
10
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
334
10
5
3
3