YouTube'un Bir Grup iPhone Kullanıcısıyla Test Ettiği Yeni Özelliği: Keşfet

13
5
4
0
0
YouTube, kullanıcılara kişisel ilgi alanlarına göre yeni kanallar ve videolar keşfetme imkanı sunacağı keşfet sekmesini test etmeye başladı. Yeni keşfet sekmesi, bir türlü büyüyemeyen küçük YouTube kanallarının büyümesi için büyük bir fırsat oluşturabilir.

Popüler kanalların yeni aboneler kazanmasına yardımcı olurken yeni kanalların büyümesine engel olduğu iddia edilen YouTube, kaliteli içerik oluşturan kanalların daha hızlı büyümesine yardımcı olacak yeni bir özelliği test etmeye başladı; Keşfet. Henüz yalnızca küçük bir iPhone kullanıcısı grup ile test edilen özellik, YouTube kullanıcılarına yeni kanallar, konular ve içerikler keşfetmeyi vadediyor.

YouTube Yardım Forumu tarafından yapılan açıklamaya göre keşfet sekmesi, YouTube kullanıcılarına herhangi bir büyüklükte kanalı, herhangi bir izlenmeye sahip videoyu ya da çok da popüler olmayan bir konuyu keşfetme imkanı sunacak. Zaten Keşfet özelliğini Trendler’den ayıran en büyük fark da tam olarak bu. Keşfet’te karşılaşacağınız her şey popülaritesinden bağımsız olarak ilgi alanınıza girdiği için orada olacak.

Eğer YouTube yaptığı açıklamada haklıysa yeni Keşfet sekmesi, kaliteli içerik üretmesine rağmen bir türlü büyüyemeyen kanallar için anahtar niteliği taşıyabilir. Elbette ki bu noktada YouTube algoritmasının nasıl çalışacağı çok önemli olacak. Eğer ki YouTube algoritması küçük kanalları ya da düşük izlenmeye sahip videoları direkt olarak görmezden gelirse, keşfet sekmesi koca bir çöp kutusuna dönüşebilir.

Keşfet, şu an için deneysel bir özellik ve bunun için de çok az bir kullanıcı kitlesi tarafından test ediliyor. Eğer siz de yeni keşfet özelliğini test etmek istiyorsanız YouTube uygulamanızı son sürüme güncelleyin ve ardından uygulamayı açarak Keşfet sekmesinin var olup olmadığını kontrol edin. YouTube, şu an için sadece iOS kullanıcılarının bulunduğu test aşamasının birkaç hafta süreceğini duyurdu.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/07/23/youtube-explore-tab-iphone-beta/
13
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
4
0
0