YouTube Music 3.27 Güncellemesi, Ana Sayfa Widget’ını Beraberinde Getiriyor

10
5
1
1
0
Youtube Müzik’e yapılan son büyük güncelleme, video ve ses arasında geçiş yaparken uygulamadaki arama çubuğunun stabilizesini test ediyor. Youtube Müzik 3.27, güncellemenin ardından bir çeşit Waze entegrasyonunu sunmayı planlıyor gibi görünüyor.

APK Insight’ın yayınladığı habere göre, Yotube’un Play Store’a en son yüklenen sistem dosyaları açılıp incelendiğinde (Android üzerinde çalışan uygulama paketleri APK olarak adlandırılır) ve bu açılan paketler ayrı ayrı derlendiğinde, ileride gelebilecek olası özelliklere dair ipuçları görebiliyoruz.

Google’ın ortaya çıkartılan bu özellikleri kesinlikle sunacağı veya sunmayacağı konusunda kesin bir fikre sahip değiliz. Ancak, tamamlanmaya yakın olanları deneyerek hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

waze sembol

Waze Entegrasyonu

YouTube Music 3.27 dosyaları içerisinde kitle kaynaklı navigasyon uygulaması Waze’e dair iki satırlık kod bulunuyor. Google’a ait harita hizmeti Waze, müzik dinlerken temel yönlendirmeleri sağlayacak olan uygulamasına bir “waze_nav_bar” ekliyor olabilir.

Drive with Waze

Listen to %s while you drive

Ne olursa olsun, özellikle de Waze'in üçüncü taraf yayın hizmetleriyle entegre yerleşik bir ses oynatıcısına sahip olması gerçekten çok farklı bir yaklaşım olabilir.

YouTube Müzik sonunda bir Android widget'ı kazanıyor. Yeni ortaya çıkan "app_widget_info.xml" öğesi, ana ekranınız için oldukça basit bir kontrol kümesi olarak tasarlanmış. Widget’ın sol tarafında parçanın sol tarafında kapak resmi, sağ tarafta şarkı ve sanatçı, alt tarafta ise Başlat/Duraklat gibi butonlar yer alacak şekilde bir tasarım düşünülmüş.

youtube müzik widget

Hazırlanan tasarım neredeyse Play Müzik’in widget tasarımıyla birebir aynı ancak Youtube Müzik 3.27 için henüz güncelleme yayınlanmadı.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/08/02/youtube-music-3-27-apk-insight-teardown/
10
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
1
0