YouTube Müzik, Web Kullanıcıları İçin Şarkı Sözü Entegrasyonunu Yayınladı

22
6
1
0
0
YouTube Müzik, yeni şarkı sözü entegrasyonu özelliğini web sürümüne getirdi. Yeni özelliğin kullanıma açıldığına dair bilgiler Reddit’te kendine yer buldu.

Müzik pastasından kendi payını almaya kararlı olan Google, kendi ürünlerinin rekabet etmemesi için Google Play Müzik özelliğini sonlandırmaya karar vermişti. Google, ekim ayında Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’dan başlayarak kendi Play Müzik hizmetini sonlandıracak. Onun yerini alması beklenen YouTube Müzik uygulaması da bu dönemde yeni özelliklere kavuşuyor. 

Şarkı sözü entegrasyonu web sitesine geliyor

youtube müzik şarkı sözü

Bu özelliklerden biri de şarkı sözü entegrasyonu özelliği olarak göze çarpıyor. Mobil arayüze benzeyen bu özellik sayesinde internette şarkı dinlerken aynı zamanda şarkının sözlerini de görebilmemiz mümkün oluyor. Özellik şu anda test aşamasında gözüküyor.

Mobil uygulamadan uyarlanan özellik iki sekmeden oluşuyor. Bu sekmelerden birinde çalma listesinde yer alan parçalar bulunurken diğerinde ise şarkı sözleri bulunuyor. Bu şarkı sözleri üçüncü parti kaynaklardan alınıyor. Bütün şarkılar için şarkı sözü özelliğinin kullanılabilir olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. 

Yine de bu noktada henüz özelliğin sunucu testlerinin yapıldığını belirtmek gerekiyor. Yani özelliğin herkes tarafından kullanılabilir hale gelmesine daha zaman var ve bu dönemde Google bazı değişiklikler yapabilir.

Genel olarak yorumlara baktığımızda ise kullanıcıların yeni özellikten oldukça hoşnut olduklarını ve masaüstü kullanıcıların göz ardı edilmemesinden duydukları memnuniyeti görüyoruz. Bazı kullanıcılar ise kendi şarkı sözlerini ekleyebilme, senkronize lirikler gibi özellikler talep ediyor.

Google, müzik sektöründe iddialı konuma geliyor

youtube müzik

Google Play Müzik’in kapatılmasının ardından Google, bu hizmet için para ödemiş olanlara Google Play Store kredisi verecek. Ayrıca bu uygulamanın çevrimdışı müzik için kullanılan özellikleri de YouTube Müzik’e uyarlanacak.

Teknoloji devi hali hazırdaki kullanıcıların bu geçişte zorlanmaması için Google Play Müzik hesabındaki çalma listeleri, tercihler gibi profil özelliklerinin hiçbir değişikliğe ya da kayba uğramadan aktarılabileceği bir de araç yayınlamıştı. YouTube Müzik’in Spotify, Apple Müzik ve deezer ile rekabet etmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2020/08/youtube-music-lyrics-web
22
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
1
0
0