YouTube Premium Aboneleri, Yakında Favori Yayıncılarını Aylık 2 Dolar Destekleyebilecek

17
5
2
1
0
YouTube, Premium abonelerinin favori içerik üreticileri için 'Süper Sohbet'lerde 2 Dolar gönderebilmelerini sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Twitch'in sahip olduğu pastadan pay almak için sürekli yeni hamleler yapan YouTube, duyurduğu bu yeni özellik ile Premium abonelerinin favori içerik üreticilerini destekleyebilmelerini sağlayacak. Şu an test aşamasında olan özellik, YouTube'un oyun başkanı Ryan Wyatt tarafından doğrulandı. Android Police'nin haberine göre beta testi Mayıs ayının sonuna kadar sürecek. Yayımlanan haberde Premium abonelerin içerik üreticilerine ayda 2 dolar kazandıracağı belirtiliyor. YouTube Premium aboneliği şu an 11,99 ABD doları.

2017 yılında başlatılan Süper Sohbet, içerik üreticilerinin ek gelir kazanmasını sağladı. Ayrıca YouTube üzerinde aboneler için de yeni bir deneyim olan bu özellik YouTube'a farklı gelirler de sağlayabilir. Örneğin bu sistem, favori içerik üreticilerini desteklemek isteyen aboneleri Premium abonelik almaya yönlendirebilir. Sohbet bölümünde yazdıklarının başta görünmesi de bazı aboneler için önemli bir konu. Süper Sohbet, şu an yalnızca 1000'den fazla abonesi olan kanallar için kullanılabilir durumda.

BuzFeed'in haberine göre Süper Sohbet, yayıncılara gelir açısından olumlu faydalar sağlarken yayıncıların aşırı içerik üretmesine neden oluyor. BuzFeed, haberde beyaz ırkçılığı yapan bir içeriğe 5 dolar karşılığında Süper Sohbet yorumlarının yapıldığından bahsetti. Bir YouTube sözcüsü, BuzFeed'e yaptığı açıklamada yayımlanan içeriğin nefret söylemi konusundaki eşiklerini karşılamamasına rağmen Süper Sohbet'te yorumların yapıldığını söyledi. Yeni projeler ile ilgili şirket politikalarını yaşanan vakaların ışığında geliştirdiklerini ekledi.

Bu talihsiz olaylara rağmen Süper Sohbet, popüler bir araç haline gelmeye devam ediyor. 2 dolarlık destekleme özelliğinin beta testi şu an sadece ABD'de devam ediyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/18/18484884/youtube-super-chat-premium-gift-subscription-creator-monetization
17
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
5
2
1
0