Youtube Premium İle Tüm Google Medya Hizmetleri Tek Çatı Altında Toplandı

15
9
2
1
1
Youtube, rakipleriyle rekabet için son dönemde pek çok adım attı. Youtube Music ve Youtube Premium bu adımlardan en kritik olanlarıydı.

Google, son dönemde Youtube ile ilgili pek çok yeni adım attı. Yotube Music ve Youtube Premium gibi hizmetlerin kullanıma sunulması da bu adımlardan en kritik olanlarıydı. Ancak kullanıcıların son dönemde gerçekleşen yeniliklerle ilgili kafası hayli karıştı, çünkü Google Play Music, Youtube Music ve Youtube Premium, bir nevi 'ortak abonelik' sistemine geçmiş durumda.

Eğer geçmişte Google Play Music servisine abone olduysanız bu abonelik sizi Youtube Music ve Youtube Premium'a da abone yapıyor ve kullanmak istediğiniz takdirde reklamsız olarak ücretsiz faydalanmanız mümkün olacak. Google Play Müzik'e 2013 yılında kaydolduysanız, Google Play Müzik, YouTube Red ve Youtube Music için premium hizmetlere sınırsız aboneliğiniz var demektir.

Aynı şekilde eğer 2015'te YouTube Red'e kaydolduysanız, Google Play Music ve YouTube Music'teki premium hizmete aynı şekilde sınırsız aboneliğiniz mevcut. Yani aslında eğer bu hizmetlerden bir tanesine abone olduysanız, hepsine sahipsiniz demek mümkün.

Ancak anlık düşünürsek, en mantıklı adım YouTube Premium'a abone olmak. Ülkemizde henüz kullanıma sunulmasa da yakın zamanda gelmesi bekleniyor. Eğer Youtube Premium'a abone olursanız, YouTube, YouTube Music, YouTube Kids, YouTube Gaming, YouTube VR ve Google Play Music'ten aynı anda reklamsız ve çevrimdışı özelliğiyle faydalanabileceksiniz. Hizmetin ABD'de abonelik ücreti aylık 11.99 dolar, ülkemizde ise henüz fiyatı belli değil.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/nobody-buy-youtube-music-premium
15
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
9
2
1
1