YouTube'un 'Premium' Reklamları, Kullanıcıları Canından Bezdirdi

292
11
3
3
3
YouTube Premium ile ilgili reklamlarını arttıran Google, kullanıcıları bunaltmaya başladı. Premium aboneliği olmayan kullanıcılar, sürekli olarak YouTube Premium'a abone olmaya davet ediliyor. Bu duruma karşı kullanıcıların tepkisi ise her geçen gün biraz daha artıyor.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, bir sene kadar önce "Premium" özelliğine kavuştu. Bu özellik, YouTube'daki tüm reklamları kaldırıyor, tüketicilere video indirmeleri için olanak tanıyordu. Kullanıcıların bir bölümü, bu özelliğin duyurulmasıyla birlikte YouTube Premium aboneliğine sahip oldular. Ancak kimi kullanıcılar, bu özelliğe dahil olmak istemediler ve ücretli abonelik yaptırmadılar.

Google, YouTube Premium için gerekli hizmeti sunmaya başladı. YouTube Premium kullanıcıları artık reklamlarla karşılaşmıyorlar ve daha iyi bir YouTube deneyimi yaşıyorlar. Ancak YouTube Premium abonesi olmayan kullanıcılar, şu sıralar ciddi anlamda yılmış durumdalar. Çünkü Google, standart kullanıcılara sürekli olarak reklam gösteriyor. İlk bakışta bu durum, kabul edilebilir olarak görünse de tüketiciler, artık bu reklamlardan sıkılmaya başladılar.

YouTube

Aslına bakacak olursak Google, daha çok kullanıcının YouTube Premium abonesi olmasını istiyor. Haklılar da çünkü teknoloji devi, bu sistemi hayata geçirebilmek için çok ciddi bir çalışma yürüttü. Ayrıca YouTube Premium'a benzer farklı platformlar da bulunuyor ve bu da bir rekabet ortamı oluşturuyor. YouTube Premium da bu rekabetteki yerini almak istiyor ancak Google'ın reklamları, artık bunaltıcı bir hale gelmiş durumda.

Google ile ilgili dikkat edilmesi gereken husus, şirketin aslında hep benzer bir tavır sergiliyor olması. Dikkat ederseniz Google Chrome kullanırken diğer tarayıcıların reklamlarına denk gelemezsiniz. Ancak eğer Google Chrome kullanmıyorsanız, karşınıza sürekli Google Chrome ile ilgili reklamlar düşecektir. Google şimdi de benzer bir strateji uyguluyor ve kullanıcıları YouTube Premium'a abone olmaları hususunda zorluyor.

YouTube Premium

Kullanıcılar, sürekli olarak karşılarına çıkan YouTube Premium reklamlarından ciddi anlamda sıkılmış durumdalar ve artık bu reklamlardan kurtulmak istiyorlar. Ancak Google, şu an için bu sorundan kurtulmanın tek yolunun YouTube Premium abonesi olmak olduğunu gösteriyor. Çünkü neredeyse her YouTube videosu, beraberinde bir YouTube Premium reklamı getiriyor.

Aslına bakacak olursak bu strateji, geçtiğimiz dönemlerde Microsoft tarafından da uygulanmış ancak başarısız olunması nedeniyle vazgeçilmişti. ABD merkezli teknoloji devi Apple ise, şirket reklamlarını genellikle tek seferlik yapıyor. Hal böyle olunca da kullanıcılar, Apple'ın gösterdiği şirket reklamlarından bu kadar bunalmıyorlar. Umarız Google da yakın zamanda yeni bir karar alır ve reklamları bir miktar azaltır.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/11/23/20946114/google-youtube-premium-subscription-ads-pop-ups-spam-rant
292
11
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
292
11
3
3
3