YouTube, 'Sıradaki Video Ekranı'nda Değişikliğe Gidiyor

35
6
5
1
0
Her gün milyonlarca insan tarafından kullanılan, en popüler video platformlarından biri olan YouTube için yeni bir güncelleme yayınlandı. Güncelleme, uygulamanın en sık görünen “sıradaki video ekranı"nda radikal değişikliklere gidiyor.

YouTube, yeni şeyler öğrenmek veya eğlenmek isteyen insanların sık sık başvurduğu bir platform. Haliyle kullanıcıyı platformda daha uzun süre tutmak için de bir video biter bitmez izleyen kişinin karşısına yeni bir videonun önerildiği bir ekran çıkıyor. İşte bu ekran, yeni bir güncellemeyle değiştirildi. Yeni tasarım, eskisine göre oldukça farklı bir yapıya sahip ancak daha şık ve yenilikçi durduğunu söylemek mümkün.

Yeni tasarımda, biten videonun üstüne gelen şeffaf bir panel bulunuyor. Bu panelde iptal etme ve geri sayımın bitmesini beklemeden yeni videoyu başlatma seçeneklerinin üstünde, yeni videonun bir ön izlemesi bulunuyor. Eski tasarımda, bütün ekranı biten videonun ön izlemesi kaplıyordu.

youtube sıradaki video

Eskiden, yeni videoya geçmeye ne kadar süre kaldığını gösteren, oynat tuşunun etrafında dolan bir ilerleme çubuğu bulunuyordu. Şimdiyse yeni videoya ne kadar kaldığını sayıyla gösteren bir geri sayım bulunuyor. Ekranın böyle olması daha iyi gibi görünüyor çünkü saniyeyi direkt olarak görmek daha kullanışlı denilebilir. Yukarıdaki görselden yeni tasarımı inceleyebilirsiniz.

Yeni tasarımı içeren güncelleme, yaklaşık üç gün önce yayınlandı ancak bir sebepten ötürü bazı cihazlarda bu özellik henüz kullanılamayabiliyor. Siz de henüz bu özelliği kullanamayan kullanıcılardansanız uygulamayı Google Play Store üzerinden kendiniz güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/03/youtube-new-up-next-screen/
35
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
6
5
1
0