YouTube'un Telif Hakkı Koşulları İçerik Üreticilerin Lehine Güncellendi

36
4
2
1
0
YouTube, manuel telif hakkı başvuru şartlarını zorlaştırdı. Artık başvuruyu yapanlardan daha detaylı bilgi isteyecek olan YouTube, bu hamlesiyle içerik üreticilerin yüzünü güldürecek.

YouTube, içerik üreticilerinin telif haklarıyla ilgili meselelerini kolaylaştırma kararı aldı. Manuel telif hakkı iddialarını işleme biçimini güncelleyen YouTube, bundan sonra telif başvurusunda bulunan kayıt veya video stüdyolarından daha fazla bilgi talep edecek.

Bugünden itibaren manuel olarak telif başvurusunda bulunacak olan şirketler videonun hangi kısmının telif hakkına tabi olduğunu ve daha önce farklı içeriklerde bu başvurunun neden yapılmadığını açıklamak zorunda olacaklar. Bu sayede içerik üreticileri de videonun hangi kısmının telif hakkına tabi olduğunu kolayca görebilecek ve gelir kaybetmemek için düzenleyebilecekler.

youtube

Bugüne kadar manuel telif başvurularında videonun hangi kısmının telif içerdiğinin belirtilmesi gerekmiyordu. Bu sebeple videoları telif sebebiyle gösterimden kaldırılan içerik üreticileri de videonun hangi kısmının telif hakkı içerdiğini bulmakta zorlanıyorlardı. Yapılan yeniliklerle birlikte YouTube, videoların telifli kısımlarında sesin kapatılması veya o bölümün kesilmesi gibi işlemleri içerik üreticiler için oldukça kolaylaştıracak. Böylece üreticinin videosu siteden kaldırılmayacakken halen de izlenebilir olacak.

YouTube, aşırı derecedeki telif ihlalleri için sahip olduğu algoritmayla otomatik olarak videoyu yayından kaldırabiliyor veya para kazanma seçeneğini kapatabiliyor. Bu gibi durumların dışında hak iddia eden herkes manuel olarak telif başvurusu yapabiliyor. Yapılan güncellemeyle birlikte YouTube içerik üreticilerinin telif hakkı ihlalleri sebebiyle yaşadığı mağduriyetlerin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/9/20687985/youtube-manual-copyright-claim-updates-timestamps-automatic-release
36
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
4
2
1
0