YouTube’un Ücretli Olarak Sunduğu ‘Resim İçinde Resim’ Modu Ücretsiz Oluyor

48
7
2
1
1
YouTube’un Ücretli Olarak Sunduğu ‘Resim İçinde Resim’ Modu Ücretsiz Oluyor
Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, geçtiğimiz yıl sunmaya başladığı ücretli sürümü olan YouTube Premium için kullanıcıların oldukça hoşuna giden ‘Resim içinde resim’ modunu hayata geçirdi. Şimdi bu işlevsel özellik YouTube’un standart uygulamasına geliyor.

Android Oreo birlikte akıllı telefon kullanıcılarının oldukça hoşuna giden bir özellikle de gelmiş oldu. Bir video izlerken başka uygulamaları da kullanmaya izin veren, videoyu küçük bir resim şekilde ekranda istediğiniz yere konumlandırmanızı sağlayan resim içinde resim modu, aslında Google’ın uzun süreden beri planladığı bir özellikti. 

YouTube uygulaması için Google, bu özelliği ücretli servisi olan YouTube Premium kullanıcılarına sunmayı tercih etti. Mobil cihazlardan en çok video izlediğimiz platform YouTube olunca, açıkçası söz konusu özelliğinde pek bir anlamı kalmamış oldu. Kısa bir süre önce ABD’deki ücretsiz YouTube uygulaması için de geçerli olmaya başlayan resim içinde resim modu, şimdilik sadece orada kullanılsa da yakında tüm dünyada ücretsiz olacak. Bu konuda şirketten açılmış resmi bir açıklama olmasa da, böyle radikal bir hizmetle kullanıcılarını böleceğini düşünmüyoruz. 

Google aslında geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana özelliği ücretsiz olarak sunmak adına çeşitli testler yapıyor. Aynı zamada yakında yayınlanacak olan müzik uygulamasının etkinliğini sınırlandırmamak için videoların ekran kilitliyken oynatılmasının önüne geçmek istiyor. Yani küçük ekranda video oynatmak mümkün olacak, ancak ekranı kilitleyip müzik dinlemek mümkün olmayacak. 

Müzik servisi için ekran kilidi kullanılmak istenirse kullanıcıların hala YouTube Premium’a abone olmaları gerekiyor. Google’ın bu adımı, kullanıcıların yoğun talepleri üzerine atılmış bir adım. 

Özellik ABD dışında da yayınlandığında tek yapmanız gereken, YouTube’da bir video oynatırken ana ekran düğmesine dokunmak. Ekrandaki video böylece küçük bir çerçeve içine girerek istediğiniz yere kaydırabileceğiniz forma kavuşacak. Özelliğin ilk etapta Android kullanıcılarına sunulduğu belirtiliyor, iOS için resmi bir gelişme henüz bulunmuyor.

YouTube’un resim içinde resim modu Türkiye için de ücretsiz olduğunda sizi bilgilendireceğiz, takipte alın.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/27/17510866/youtube-picture-in-picture-android-free-rolling-out-premium
48
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
48
7
2
1
1