YouTube Videolarına Hashtag Eklemeye Yarayan Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı

19
4
2
2
1
Özellikle Instagram ve Facebook’tan aşina olduğumuz hashtag’ler, artık video paylaşım platformu YouTube’da da ön plana çıkacak.

Temel olarak her büyük sosyal medya hizmetinde bulunan hashtag’ler, YouTube’da da yer alıyordu. Ancak ön planda olmayan bu özel kelime grupları, şimdilerde gelen bir güncelleme ile birlikte ön plana çıkıyor.

Daha belirgin bir görünüme sahip olan hashtag’ler, hem mobil hem de web’de video başlıklarının üstünde gösterilecekler. Başlığın hemen üstünde yer olacak olan ilk üç hashtag’e tıklamanız halinde sizi o kelime grubuna ait çeşitli videolara yönlendirecek. Temel olarak Instagram’dan da tanıdığımız şekilde çalışan hashtag’ler, size keyifli bir YouTube kullanımı kazandırmayı amaçlıyor.

Öte yandan, eğer başlığın kendisine hashtag eklendiyse, bu tıklanabilir olmayacaktır. Bu sebeple her hangi bir yere de yönlendirilemeyeceksiniz. Son olarak, sadece üç hashatag’in başlığın üzerinde olduğunu, geri kalanların ise videonun açıklama kısmında yer aldığını ifade etmekte yarar var.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/07/18/youtube-now-showing-hashtags-video-titles-mobile-web/
19
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
2
2
1