YouTube Web Player, Farklı En Boy Oranlarına Uyum Sağlamak İçin Güncellendi

25
13
2
2
0
Daha önce mobil platforma gelen güncelleme Youtube web player için yayınlandı. Bundan sonra videoların kenarında çıkan siyah çubuklar yerine en boy oranı ayarlanmış videolar göreceksiniz.

YouTube, web tarayıcılarda kullanılan oynatıcı için bir güncelleme yayınladı. Yeni güncelleme ile birlikte İzleyicilerin en iyi görüntüleme deneyimini sağlamak için video boyutları otomatik olarak ayarlanıyor. Android ve iOS'tan sonra, bu güncelleme masaüstüne de geliyor. YouTube, bu yılın Mart ayında mobil uygulamada bunu yapmaya başladı ve bu işlevler artık masaüstüne geliyor. Temel olarak, her videonun etrafındaki eski kalıcı 16:9 çerçeveyi kaldırıyor ve farklı pencere boyutlarına daha büyük ve daha iyi bir şekilde görünmelerini sağlıyor.

YouTube, dikey ve kare büyüklükteki videolar gibi geniş ekranlı olmayan videoların yanında siyah çubuklar gösteriyordu. Ancak, yeni güncelleme ihtiyaç duyulan siyah çubuklardan uzaklaşıyor. Bu değişiklik, masaüstü ve mobil cihazlardaki video izleme deneyimini artırabilir. Temel olarak bu, her videonun etrafındaki 16: 9 çerçeveyi kaldırması, böylece daha büyük görünmesine ve farklı pencere boyutlarına göre ayarlanmasına olanak verir.

Her videonun etrafındaki siyah çerçevelerin kaldırılması özellikle dikey videolarda daha çok dikkat çekiyor. Çünkü genellikle dikey videoların kenarlarında çıkan siyah çubuklar çok rahatsız ediciydi. Bu özelliği kullanıcıların nasıl yorumlayacağı yakında ortaya çıkacaktır.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/259531/youtube-web-player-adapt-aspect-ratios.html
25
13
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
25
13
2
2
0