Sahtekarlığın Dibine Vurarak YouTube Videolarına Milyonlarca İzlenme Sağlayan Oluşum: Zombie Army

1
1
0
0
0
YouTube’da popüler olması istenen bazı videolar için uygulanan bu yöntem ile video, bir anda milyonlarca izlenme sayısına erişebiliyor.

Bazen YouTube’da gezinirken izlemeye tahammül bile edilmeyen bazı videoların (genellikle de yeni yetme şarkıcıların) milyonlarca izlenme sayısına sahip olduklarına rastlamışsınızdır. İşte o videoların arkasında, Zombie Army denen bir sahtekarlığın parmağı olabilir -aynı isimli PS4 oyunu da pek güzeldir, tavsiye ederim-.

Virüs yemiş kullanıcı topluluğu olarak bilinen bu sahtekarlık, aslında işinin uzmanı yazılımcıların oluşturduğu virüslerin başka kullanıcıların bilgisayarına bulaşmasıyla gerçekleşiyor. Virüsün bulaştığı her kullanıcı, Zombie Army’nin işini gören bir asker görevi görüyor. Siz farkına varmadan bilgisayarınız üzerinden videolar oynatılıyor ve bu videolar, milyonlarca izlenme sayısına ulaşıyorlar. 

Olayın işleyişi ise virüsün yaratıcılarıyla video sahipleri arasındaki finansal hareketlere bağlı. İki tarafın anlaşmasıyla birlikte videoların izlenme sayısı, ödeme miktarına göre değişkenlik gösterecek şekilde artıyor. Örneğin 100 bin izlenme sayısı alan bir video, ödenen 10 bin TL ücret sonrası 2 milyon izlenmeye ulaşabiliyor.

YouTube ise bu duruma müdahale edemiyor, çünkü izlenmelerin yapıldığı her bir cihaz farklı IP adresine sahip.

Kaynak : https://seyler.eksisozluk.com/youtube-videolarinda-milyonlarca-izlenme-saglayan-sahtekarlik-zombie-army
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0