FIFA'dan Banlanan YouTuber'ın Hayranları, EA Çalışanlarının Twitter Hesaplarını Hackledi

42
4
3
2
1
Popüler YouTuber Kurt "Kurt0411" Fenech, saldırgan davranış ve söylemlerinin ardından FIFA etkinliklerinden banlandı. Ancak oyuncunun intikam peşindeki destekçileri, bazı EA çalışanlarının hesaplarını hackleyerek banlamaya karşılık verdi.

Popüler FIFA oyuncusu ve YouTuber Kurt “Kurt0411" Fenech, küfürlü ve taciz içeren kaba davranışları nedeniyle etkinliklerden ömür boyu yasaklanmıştı. Yasağa tepki olarak, bazı EA çalışanlarının Twitter hesaplarının hacklendiği açıklandı. EA yaptığı açıklamada, FIFA ekibi üyelerinin kişisel Twitter hesaplarının saldırıya uğradığını belirtti.

Oyuncu, disiplinsiz hareketleri nedeniyle sıklıkla gündeme gelmiş ve EA tarafından resmi bir açıklamayla yasaklanmıştı. FIFA'ya çok kızgın olan Fenech, YouTube kanalında EA logolu atkılara tükürmek gibi hareketler yaparak serinin geliştiricilerini "korkaklar" olarak nitelendirmişti. Geçen hafta FIFA turnuvasında bulunan EA çalışanlarının Twitter hesapları hacklendi ve profillerinde Fenech'i destekleyen mesajlar paylaşıldı. Yapılan paylaşımlarda kullanılan görselde, sözde EA tarafından yapılan ve "Kurt0411'in yasağının kalktığını" bildiren bir açıklama yer alıyor.

ea çalışanlarının hesapları hacklendi

"Herkese merhaba, Kurt0411'un yasağı kalktı. FIFA ekibi, ayrıntılı incelemenin ardından, Kurt'un yaptığı eylemler için kalıcı olarak banlanmayı hak etmediğine karar verdi. Kurt0411'in üzerindeki tüm yasaklamalar/cezalar kaldırıldı. Kurt'tan özür diliyoruz ve bir daha aynı hatayı yapmamaya çalışacağız."

Tabii ki oyuncunun yasağı kalkmadı ve büyük olasılıkla kalkmayacak. YouTuber kanalında oyunu fazlasıyla ciddiye aldığını gösteren saldırgan videolar paylaşmaya devam ediyor. Örneğin, geçtiğimiz hafta izleyicilerine, son iki FIFA oyununda çalışanların işlerine son verilmesi gerektiğini belirterek, devrimin yolda olduğunu açıklamıştı.

Fenech, hacklenen Twitter hesaplarının ardından yayınladığı videoda, "Kesin olan bir şey var: bir devrim yolda. Tarafını seçmek zorundasın ve akıllıca bir seçim yap. Benden sonra oyunda hiçbir şey yapmadan öylece duramazsınız. Artık yeter. Karma... Bizimle ilgilenmeye başlamanızın zamanı geldi. Adaleti hak ediyoruz. Lanet bir futbol oyunu hak ediyoruz." dedi. FIFA'nın bu tehditkar söylemlerin ardından Kurt0411 hakkında herhangi bir yaptırım yapıp yapmayacağı bilinmiyor, ancak yasaklardan daha fazlası yolda olabilir.

Kaynak : https://kotaku.com/ea-staff-twitter-accounts-hacked-after-youtuber-gets-ba-1839761128
42
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
42
4
3
2
1