Bir YouTuber, Başının Hemen Üzerinden Geçen Roketi Görüntüledi

47
9
5
3
2
Irak’ta devam eden kanlı protestolar sırasında çekilen bir videoda, güvenlik güçlerinin eylemcilere roketatarla saldırdığı görülüyor. Söz konusu videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan Iraklı YouTuber Firas al-Sarrai, bir anda dünya gündemine oturdu.

Söz konusu video, pazar gecesi Irak’ın Bağdat şehrindeki Sadr Şehri adlı bir banliyö bölgesinde kayda alındı. Instagram ve YouTube’da hatrı sayılır bir takipçi kitlesi olan Firas al-Sarrai’nin protestolar sırasında kayda aldığı videoda, başının üzerinden bir roket geçtiği görülüyor. 

Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan video, büyük olasılıkla El Sarrai olan bir adamın kendisini tanıtmasıyla başlıyor. “Protestoculara nasıl ateş açtıklarına bakın” diyen Iraklı YouTuber, protestoların geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Al-Sarrai, başının üzerinden geçen mermiyi füze olarak tanımlarken, bazı sosyal medya kullanıcılarına göre bu, fişek veya göz yaşartıcı gaz bombası da olabilir. 

ırak protesto

Buna rağmen, Washington Post'un Beyrut bürosu şefi Liz Sly, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu merminin “RPG (roket) gibi göründüğünü” söyledi. 

Ülkede artan işsizliği ve yolsuzluğu protesto eden göstericiler, Irak hükümetinin kanlı müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Associated Press’in haberine göre, geçtiğimiz salı günü başlayan protestolarda şimdiye dek toplam 104 kişi hayatını kaybetti.

Irak hükümeti, artan protestolar sebebiyle geçtiğimiz hafta Facebook, WhatsApp ve Instagram’a erişim yasağı getirirken, ülke içindeki tüm internet erişimini de yüzde 70 oranında azaltmıştı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/video-appears-to-show-rocket-flies-past-iraq-youtuber-protests-2019-10
47
9
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
47
9
5
3
2