YTÜ'nün CASMarine ROV Takımı, Uluslararası Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecek

21
1
0
0
0
CASMarine ROV Takımı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan 10 öğrenciden oluşmaktadır. Takım, IEEE YTU Öğrenci Kulübü CAS Komitesi altında kurulmuştur.

CASMarine takımı 2017 ve 2018 yıllarında Mate-ROV yarışmasına Türkiye üçüncülüğü, Teknofest 2018 üçüncülüğü RoboIK 2018 dördüncülüğü ve Mate-ROV 2019 Türkiye birinciliği derecelerini elde etmiştir.

Ekip, kendi içinde mekanik, elektronik, yazılım olmak üzere üç gruba ayrılır ve sıkı bir iş birliği prensibiyle çalışmaktadır. CASMarine, IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi Devreler ve Sistemler Komitesi tarafından geliştirilen insansız uzaktan kontrollü veya otonom hakeret kabiliyetli su altı aracıdır. ROV tasarımında endüstriyel uygunluk ve savunma sanayi ihtiyaçları ön planda tutulmuştur. Kullanıcı ihtiyaçlarına ve ortam şartlarının değişkenliğine adapte olabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Uluslararası MATE-ROV yarışması California merkezli, Marine Advanced Technologies Education Merkezi tarafından 2002 de organize edilmeye başlamıştır. Her yıl 500den fazla yarışmacı 70 takımı temsil etmektedir. Bununla birlikte 18 farklı eyalet, 15 farklı Ülke 2018 MATE-ROV finallerine katılmış bulunmaktadır.

2019 MATE-ROV finalleri, 20-22 Haziran tarihlerinde Tennesse, ABD’de düzenlenecektir. CASMarine ekibi, Türkiye finallerinde birinci olmuş ve uluslararası MATE-ROV finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Tamamen yerli teknoloji sloganıyla yola çıkan ekip, robot tasarımında yaklaşık %60’lık bir yerlilik seviyesine ulaştı. Amaç, tamamen yerli bir tasarıma ulaşmak ve edindikleri bilgi birikimi ile uluslararası MATE-ROV finallerinde birinciliğe ulaşarak ülkemizi en güzel şekilde temsil etmektir.

21
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
1
0
0
0