Yurt Dışı Çıkış Harç Pulu Mobil Uygulama Üzerinden Alınabilecek

18
4
2
1
1
Yurt dışı çıkış harç pulu alımında yeni dönem başlıyor. Halihazırda havalimanlarındaki gişelerden ve makinelerden temin edilen harç pulu, bundan sonra akıllı telefonlardan da alınabilecek.

Yurt dışına çıkan yolcuların havalimanlarında harç pulu ödeme telaşı son bulunuyor. Edinilen bilgilere göre pasaportların içine yapıştırılan harç pulları bundan sonra sadece havalimanlarındaki gişelerden ve makinelerden değil, akıllı telefonlardan da temin edilebilecek.

Kullanıcıların Android ve iOS platformunda desteklenen bir mobil uygulamaya tanımladıkları kredi kartlarıyla yurt dışı çıkış harç pulu alabilecek. Söz konusu uygulama sayesinde yolcunun bilgileri gerçek zamanlı olarak pasaporta işlenecek. Yurt dışına çıkarken pul ya da dekont ibraz edilme zorunluluğunu ortadan kaldıracak olan hizmet, bu sürecin tamamen dijital ortamda ilerlemesini sağlayacak.

havalimanı

Öte yandan harç pulu bedelini faturalandırmak isteyen yolcular, dijital ortamda dekont oluşturabilecek. Yeni uygulama ile yolcuların gümrüklerdeki bekleme sürelerinin kısaltılması ve bu sayede hızlı bir şekilde geçiş yapmaları hedefleniyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında TBMM'de yasalaşan kanunla yurt dışı çıkış harcına yüzde 200'ün üzerinde zam yapılmıştı. 15 TL'lik harcın 50 TL'ye çıkaran kanun, 19 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Kullanıcıların akıllı telefonlar üzerinden yurt dışı çıkış harç pulu alabilecekleri uygulamanın ne zaman başlatılacağına dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz; ancak yeni detaylar açığa çıktığı takdirde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-yurt-disi-cikis-harc-pulu-aliminda-yeni-donem-41346094
18
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
1
1