Yurtiçi Kargo'dan Kargo Bekleyenlerin Canını Sıkacak Açıklama

214
43
16
10
8
35 yıldan fazladır hizmet veren Yurtiçi Kargo, Black Friday döneminde kargo bekleyenlerin canını sıkacak bir açıklamada bulundu. Böyle dönemlerde yaşanan gönderi yoğunluğundan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten firma, en kısa zamanda mağduriyetin giderileceğini belirtti.

Ülkemizde geçtiğimiz hafta gerçekleşen Black Friday indirimleri, şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük indirim çılgınlığı olarak tarihe geçmişti. Yapılan alışverişlerin önceki yıllara göre 2 katına çıktığı bu dönemde yapılan satışlar da 2,5 milyonu aşmış durumda. E-ticaret siteleri bu satış rakamlarından oldukça memnun gibi gözüküyor ancak kargo firmaları için durum tam tersi.

Yaşanan olağanüstü durumlar karşısında tepki veren ilk kargo firması ise Yurtiçi Kargo oldu. 35 yıldan fazla süredir hizmet vermekte olan ve geçtiğimiz günlerde bazı e-ticaret sitelerine kota sınırlaması uygulayacağını açıklayan firma, bugün itibarıyla bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride yaşadığı mağduriyeti dile getiren firma, yaptığı açıklamalarla kargo bekleyenlerin canını sıkacak gibi duruyor.

İşte Yurtiçi Kargo tarafından yapılan açıklama:

Yurtiçi Kargo

Yaptığı açıklamalarda Black Friday gibi olağan dışı dönemlerde yaşanan satış patlamalarına dikkat çeken Yurtiçi Kargo, e-ticaret sitelerinin bu gibi dönemlerde beyan edilen gönderi kotasının çok üstüne çıktıklarını belirtiyor. Kargo şirketinin dikkat çeken açıklamaları arasında söz konusu indirimler yüzünden mağdur olduklarını belirtmeleri ve bekleyen gıda ve ilaç gibi hayati önem taşıyan kargoların teslimatının zamanında yetiştirilememesi de bulunuyor.

Yaşanan sürecin ardından yoğun gönderi potansiyeli olan e-ticaret siteleri ile görüşerek kota uygulamasına geçme kararı aldıklarını belirten firma, bundan sonraki süreçlerde bu kapasite doğrultusunda hizmet verecek. Firmanın e-ticaret sitelerinin kargo fiyatlarına zam yapıp yapmayacağı henüz bilinmezken ilerleyen günlerde bu tür bir adım atılması oldukça muhtemel gözüküyor.

Son olarak yaşanan mağduriyetten dolayı müşterilerinin anlayışına sığındıklarını belirten Yurtiçi Kargo, meydana gelen bu mağduriyetin en kısa sürede giderileceğini ve kargoların normal teslimat sürecine dönüleceğini belirtiyor.

Black Friday gibi alışveriş patlaması yaşanan dönemler, e-ticaret sitelerinin altyapı yetersizliğini göstermenin yanı sıra ülkemizdeki özel firma lojistik ağlarının noksanlığını da gözler önüne seriyor. Peki siz başta Yurtiçi Kargo olmak üzere kargo şirketlerinin bu dönemde yaşadığı mağduriyet hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

214
43
16
10
8
Emoji İle Tepki Ver
214
43
16
10
8