Yürüyen Uçaktan Sonra Heyecanlandıran Konsept: Uçan Tren

36
17
11
3
2
Fransız girişimci Maurice Ricci, Akka adında bir teknoloji şirketinin CEO’su olarak görev yapıyor. Kendisi uçakların geleceği ile ilgili son derece eşsiz bir vizyona sahip. Ricci, onların tren gibi olacaklarını düşünüyor.

Hem havada uçabilen, hem de raylarda seyahat edebilen bir araç hayal ettiniz mi? Etmiş olabilirsiniz şimdi hakkınızı yemeyelim, ancak böyle bir konsepti muhtemelen “imkansız” olarak nitelendirirsiniz diye düşünüyoruz. Bir Fransız teknoloji şirketi yöneticisine göre öyle değil.

Maurice Ricci, Bloomberg’e verdiği röportajda, uçan tren konseptini hava yolculukları konusunda dünyanın en büyük şirketi Boeing’e bile gönderme fırsatı yakaladıklarından bahsetti. Şirketi Akka adına yapılan tasarımlar için bir de video hazırlandı. 

“Uçan Tren” ya da “Tren Uçak” olarak adlandırabileceğimiz Link & Fly adındaki konsept şu şekilde:

Video, gerçekten de saçma gelebilecek bir fikrin ne denli iyi sonuçlar ortaya çıkartabileceğine dair önemli bir kanıt. Şirketin tasarımı; kokpit, motor ve kanatlardan oluşan bir uçağa, silindir şekline sahip olan ve aslında tren vagonu gibi çalışan gövdeyi yerleştirmek. 

Şirketin çözmek istediği ana sorunlardan birisi de havaalanlarına ulaşım ve bekleme süreleri. Yolcular havaalanlarına ulaşmak zorunda kalmadan tren şeklindeki uçak gövdelerine binecekler, sonrasında havaalanlarındaki kanatlar bu gövdeleri yüklenerek uçuşa geçecek.

Diğer taraftan konseptle birlikte özellikle kargo taşımacılığı konusunda önemli adımlar da atılabilir. Akka, Microsoft ve farklı şirketlerle bir arada çalışıp, otonom sürüş sistemleri de geliştiren bir şirket. Firma birkaç ay sonra havacılık endüstrisindeki büyük isimleri, bu yeni projesi için bir araya getirecek.

Bakalım Akka’nın Link & Fly uçaklarını yakın zamanda pistlerde görecek miyiz?
 

Kaynak : https://futurism.com/flying-train-concept-akka-boeing/
36
17
11
3
2
Emoji İle Tepki Ver
36
17
11
3
2