Yüzünüzü Otomatik Olarak Anime Karakterine Dönüştüren Yapay Zeka

52
24
10
5
3
Güney Koreli bir oyun stüdyosunun araştırma ekibi, kendi selfielerinizi bir anime karakterine dönüştüren bir sistem geliştirdi. Yapay zeka sayesinde standart bir fotoğrafı en sevdiğiniz animeden fırlamışçasına size geri veren sistem, 'U-GAT-IT' olarak isimlendirildi.

Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle birlikte özellikle eğlence sektörü için birçok farklı teknoloji ortaya çıktı. Animoji benzeri uygulamalarla yüzünüzü kopyalayıp mimiklerinizi taklit eden uygulamaların yanı sıra size sakal bıyık ekleyen uygulamalar da meydana çıktı.

Bu uygulamalardan sonra geçtiğimiz ay FaceApp uygulamasının tekrardan popülerleşmesiyle birlikte yapay zekanın yaşlandırdığı insanları da görmüş olduk. Şimdi çıkan özellik ise sizi yapay zekanın yardımıyla Japon çizgi dizi karakterleri olarak da bilinen Anime karakterlerine dönüştürüyor.

selfie anime

Güney Koreli NCSoft oyun şirketinden bir araştırma ekibinin çalışmaları sonucunda yapay zeka aracıyla yüzünüzü bir anime karakterine dönüştürecek bir program oluşturuldu. 'U-GAT-IT' isimli yöntemi kullanan araştırmacılar, 'Uyarlanabilir Katman/Durum Normalleştirme' isimli bir sistemi kullandı. Çektiğiniz selfieyi favori anime karakterinize dönüştüren uygulama, bir anime karakterinin olmazsa olmazı göz ve kulakları da unutmuyor.

Araştırmanın açıklama sayfasında yer alan bilgiler ise şu şekilde:

"Kaynaklar ve çıktılar arasındaki geometrik değişiklikleri halledemeyen önceki yöntemlerin aksine modelimiz hem şekilleri hem de (gözler gibi) boyutları değişmesi gereken nesneleri tespit edip üzerinde değişiklikler gerçekleştirebiliyor."

Yeni konseptin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde anlatan videoyu aşağıdaki bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/ai-anime-character
52
24
10
5
3
Emoji İle Tepki Ver
52
24
10
5
3