'Zalim İstanbul' Dizisine Çanakkale'den Suç Duyurusu

76
44
4
4
1
Çanakkale'de yaşayan bir vatandaş, yayınlanmasına yeni başlanmış olan Zalim İstanbul dizisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çanakkale'de yaşayan Cevat Yaltıraklı isimli bir vatandaş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına giderek dizi hakkında şikayetçi oldu. Dizinin isminde geçen 'zalim' kelimesinin İstanbul için hakaret içerdiğini ve ağır ithamlarda bulunduğunu savunan Yaltıraklı, bunun bilinçli yapıldığını belirtti. 

İstanbullu olan ve Çanakkale'de yaşayan Cevat Yaltıraklı, İstanbul'a zalim denilmesine tepki göstererek, İstanbul'un cennetin bu dünyadaki iz düşümü olduğunu belirtip, Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Türk milletinin gözbebeği İstanbul.' sözünü hatırlattı. İstanbul'un herkesin gönlünde bir tahta sahip olduğunu belirten Yaltıraklı, İstanbul'a zalim diyenlerin aslında kendilerinin zalim olduğunu ve İstanbul'a böyle bir yakıştırma yapmanın kimsenin haddi olmadığını belirtti.

Müteahhit ve restoratör olan Cevat Yaltıraklı, İstanbul'un kimseye zalimlik etmediğini, aksine İstanbul'da yaşayanların bu güzel şehre zalimlik ederek İstanbul'u üzdüklerini dile getirdi. Ayrıca diziyi kast ederek "Sizin gibi düşük profilli kişilerin İstanbul'u küçük düşürmeye yeltenmesi vahim bir hata ve İstanbul'a ihanettir. " diyen Yaltıraklı'nın, dizinin isminden 'zalim' kelimesinin kaldırılmasını talep etti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904101038707968-zalim-istanbul-dizisine-suc-duyurusu/
76
44
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
76
44
4
4
1