Zeka Gelişimine Katkısı Olduğu Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 5 Hobi

118
25
15
11
8
Hobiler; eğlenmek, keyif almak, hoşça vakit geçirmek içindir. Ya da en azından öyle bilinir.

Fakat kimi hobiler de var ki; kişisel gelişim, ya da başka bir ifadeyle 'zeka gelişimi' açısından bir hayli önemli! İşte o hem bedeni, hem ruhu besleyen 5 hobi.

1. Müzikle ilgilenmek

'Müzik ruhun gıdasıdır' derler. Hakikaten de öyle! Müzikle uğraşmanın duygusal zekaya olduğu kadar, sayısal zekaya da katkıları büyük.

2. Okumak

İster bir roman, öykü veya şiir; ister bir gazete, dergi veya makale... Bilim insanları, sürekli olarak, sistemli bir biçimde okumanın zeka gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

3. Spor yapmak

Sporun sadece beden sağlığına faydalı olduğunu düşünüyorsanız, ciddi bir yanılgı içerisindesiniz! Zira düzenli spor yapmanın akıl ve ruh sağlığı bakımından da gerekli olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.

4. Lisan öğrenmek

Bilim insanları, birden fazla dil bilenlerin tek dil bilenlere kıyasla  'zihinsel etkinlik gerektiren çalışmaları' daha iyi yapabildiklerini vurguluyor. Yani mesaj çok açık...

5. Beyni, çeşitli aktivitelerle çalıştırmak

Satranç, puzzle, bulmaca, iskambil, sudoku, domino vs; 'zeka gerektiren' oyunların tamamı, aynı zamanda zekayı da çalıştırıyor, güçlendiriyor, geliştiriyor.

118
25
15
11
8
Emoji İle Tepki Ver
118
25
15
11
8