ASUS, Zenfone 4’e Android Pie 9 Güncellemesi Getirmekten Vazgeçti

16
7
6
1
0
Asus, geçtiğimiz yıl Zenfone 4 için Android Pie 9 Beta versiyon yayınlamıştı. Bir yıllık umut dolu bekleyişin ardından proje sonlandırıldı.

Asus’un akıllı telefonları çok sık güncellenmedikleri için sıklıkla eleştirilere maruz kalıyor. Pek çok telefonun Android 10’a geçtiği bu günlerde, Asus’un Android 9 Pie hakkında açıklama yapması da bu durumu pekiştiriyor. 

Geçtiğimiz yıl Zenfone 4 akıllı telefonlara Android 9 güncellemesi geleceğini açıklayan Asus, bir de Beta versiyon yayınlamıştı. Ne yazık ki Asus bu hedeften vazgeçti. Zenfone 4 kullanıcıları hayatlarına Oreo güncellemeleri ile devam edecek. Tabii hala Zenfone 4 kullanmaya devam edeceklerse. 

asus zenfone 4

Asus Zenfone 4’ü 2 yıl önce piyasaya çıkardığında, o dönemde yeni yayınlanan Android 7.1 Nougat kullanıyordu. Telefonlar daha sonra Oreo’ya güncellenmişti. Asus o dönemde en az 1 sistem güncellemesi daha yapacağına söz vermişti. Görünüşe göre bu sözlerinden caydılar. Firma bu kararına gerekçe olarak ise “sistem performansı ve tutarlılığını korumayı” gösterdi. Bu nedenle Zenfone 4’e Pie güncellemesi gelmeyecek. 

Zenfone 4 sahipleri, Asus forumlarında bu karara adeta ateş püskürüyor. Muhtemelen bu kullanıcılar başka markaların akıllı telefonlarına geçmeyi tercih edecek. Kullanıcılar isterlerse Pie betasını yükleyebiliyor ancak daha ötesine ait güncelleme alamayacaklar

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/24/asus-abandons-plans-to-update-zenfone-4-to-android-9-pie/
16
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
6
1
0