Zihninizin Sınırlarını Zorlayacak, Beyin Yakan 6 İllüzyon

47
14
8
6
2
Zihninizin Sınırlarını Zorlayacak, Beyin Yakan 6 İllüzyon
Son dönemde sık sık internette viral olan ve tartışma yaratan optik illüzyonlar karşımıza çıkıyor. Bu illüzyonlar şimdi bir de hareketli hale geldi.

“Altın rengi beyaz mı yoksa mavi siyah mı?” sorusu, internetin en ünlü beyin yakan ve insanları bir süre sonra kendinden nefret ettiren viral paylaşımlarından biriydi. Hepimizin gördüğü meşhur elbise, viral bir konuya dönüşen ilk fotoğraf olmuştu.

Şimdi ise internette keyifli zaman geçirmeyi sağlayan yeni, hareketli illüzyonlar var. Bu illüzyonlarda hareketli olan parçalar, insanların zihnini daha da çok karıştırmayı sağlıyor.

Nefes alan kare illüzyonu

Bu illüzyonda alttaki kare nefes alır gibi şişip iniyor gibi gözükse de aslında karenin boyu sabit, merkez noktası üzerinde dönüyor. 

Boyu Değişen Kırmızı Nokta

Aslında kırmızı noktanın boyu aynı olsa da çevresindeki noktaların boylarındaki değişim, bize sanki kırmızı noktanın da boyu değişiyormuş gibi bir izlenim yaratıyor.

Yeşil Daireler

Ekranın ortasında yer alan çarpıya baktığınızda bir süre sonra kırmızı yuvarlaklar yanıp söndüğünde arkada yeşil bir yuvarlak varmış gibi görünüyor, ancak gerçekte orada yeşil bir yuvarlak yok.

Karşılıklı Çubuklar

Sırayla öne geri hareket eden bu çubuklar aslında bir kare çizen bir karenin kenarları. Ancak karenin köşeleri arka planla aynı renkte parçalarla kapatılmış durumda.

Adım Adım Giden Renkler

Aslında bu iki kare de aynı hızda gidiyor ancak renkleri nedeniyle zihnimiz sanki adım adım ilerliyorlarmış gibi algılıyor.

Armutların Rengi

 

Bu görüntüdeki iki armut da aynı renk. Tek fark biri siyah çizgili biri beyaz. Ortaya çıkan algı farkı ise muazzam.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/mind-bending-moving-optical-illusions-19167700
47
14
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
47
14
8
6
2