Ziraat Bankası, Kredi Kartı Borcu Olanlara Borçlarını Yapılandırması İçin Kredi Verecek

43
21
9
1
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için yeni dönemdeki yapılandırma planından söz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında kredi kartı borçları ve yapılandırma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara uygun ödeme planlarıyla kredi verileceğini belirten Erdoğan, borçların tek bir çatıda toplanacağını açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlarımıza, Ziraat Bankası aracılığıyla, kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Hangi banka olursa olsun, Buradan alınan krediyle borçlar kapanacak. Aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek."

Bildiğiniz üzere gecikmiş borçları veya icralık dosyası bulunan vatandaşların kredi notları ciddi oranda düşürülüyor. Bu sebeple vatandaşların farklı bankalardan kredi çekebilmesi de mümkün olmuyordu. Bu anlamda nasıl bir formül geliştirileceğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme

Haberimizi girdikten sonra Ziraat Bankası, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama:

“Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır. Uygulama, Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı da kapsayacaktır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile bireysel müşterilerimize  Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunulmaktadır.

Söz konusu ürün ile gerek Ziraat Bankası müşterilerinin, gerekse diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır.

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir. Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir.”

Kaynak : https://www.haberturk.com/kredi-karti-borcunu-odemekte-gucluk-cekene-ziraat-bankasi-ndan-kredi-verilecek-2285380-ekonomi + https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kredi-karti-borc-yapilandirmasinda-faiz-oranlari-belli-oldu-3036787/
43
21
9
1
1
Emoji İle Tepki Ver
43
21
9
1
1