Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nın %51'lik Hissesini Satın Alıyor

42
14
9
4
2
Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın %51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu. Simit Sarayı'nın ekonomik olarak zor günler geçirdiği belirtiliyor.

Ziraat Bankası'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunuldu. İşlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20,7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı​'na devredilecek.

Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı,​ ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı'nın sermayesindeki payların toplam yüzde 51'ini elde etmiş olacak.

Geçen sene kurulan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın hedefi finansal destek:

Ziraat Bankası

Bilindiği gibi Simit Sarayı; Haluk Okutur, Abdullah Kavukçu ve Mehmet Tarakçı tarafından 2002 yılında kurulmuştu. Simit Sarayı, 2004 yılında İstanbul genelinde 18 mağazaya ulaştı. Yurt dışına da açılmayı hedefleyen şirket, 2010 yılında ülke dışında ilk mağazasını Hollanda'da açtı. Simit Sarayı, 2017 yılında Fawaz Alhokair Grup ile stratejik ortaklık yaptı. Günümüzde Simit Sarayı'nın 25 ülkede 11 bini aşkın çalışanı bulunuyor.

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Ziraat GSYO), Ziraat Finans Grubu'nun yeni üyesi olarak 8 Kasım 2018 tarihinde kurulmuştu. Şirketin, büyüme potansiyeli öngörülen girişimlere finans desteği ile ortak olarak bu girişimlerin ihtiyacı olan ivmeyi yaratıp büyümelerini sağlamayacağı belirtiliyordu. Bu ortaklık, daha önce de birkaç firmayla birlikte anılmıştı.

Ortak olduğu girişimlere finans desteğinin yanında, pazarlama yöntemleri iyileştirmeleri, kurumsal ve stratejik plan alanlarında da destek vererek sektör bazında güçlenmelerini de sağlamayan ortaklığın önümüzdeki günlerde hangi şirketlere destek olacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201912131040833874-ziraat-bankasi-simit-sarayinin-yuzde-51ini-satin-aliyor/
42
14
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
42
14
9
4
2