Zorunlu Trafik Sigortasının Yeni Yıl Fiyatları Belli Oldu

53
5
2
1
0
Araçların trafiğe çıkması için zorunlu olan ve karşı tarafın zararını karşılayan zorunlu trafik sigortasının Ocak ayı tarifeleri belli oldu. Üç büyük il arasında en yüksek fiyatlar ise İstanbul’da bulunuyor.

Her yıl araç sahipleri tarafından ödenen zorunlu trafik sigortasının yeni yıl tarifleri belli oldu. Peki, nedir bu zorunlu trafik sigortası? sigortam.net’te yer alan açıklama göre zorunlu trafik sigortası ve kapsamı şöyle:

“Her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmaya araçlar, trafiğe çıkamazlar. Bu sigorta çeşidi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu trafik sigortası, yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği aracın zararını karşılar.”

Zorunlu trafik sigortası ve yeni yıl tarifesi

trafik sigortası

Araçların trafiğe çıkması konusunda büyük bir önem taşıyan zorunlu trafik sigortasının bedeli; illere, risk durumlarına ve sigorta yaptırılacak aracın türüne göre değişiklik gösteriyor. Daha önce yapılan tavan fiyat uygulamasının ardından yapılan düzenlemeyle, aylık %1,5 oranında artış yapılabileceği belirlenmişti. Bu değişiklik altında Ocak ayında ödenecek tutarlar da ortaya çıktı. İşte 3 büyük il ve zorunlu trafik sigortası bedelleri:

İstanbul

istanbul trafik

Türkiye’nin en kalabalık ili olan İstanbul’da hiç kazası olmayan 7. basamaktaki bir otomobilin sigorta bedelinin en yüksek fiyatı 791 TL olacak. En riskli gruptaki araçlar için bu bedel yaklaşık 4,5 kat artacak ve 3.598 TL olacak.

Ankara

ankara trafik

Başkent Ankara’da da İstanbul’a benzer fiyatlar olsa da İstanbul’a göre nispeten daha ucuz. Başkentte bir binek araç için en yüksek fiyat 769 TL olacak. En riskli gruptaki araçlar için belirlenen fiyat ise 3.496 TL.

İzmir

İzmir trafik

Türkiye’nin üçüncü büyük şehir olan İzmir’de zorunlu trafik sigortasının fiyatları İstanbul ve Ankara’ya göre daha düşük. İzmir’de hiç kazası olmayan bir otomobil için zorunlu trafik sigortası tavan fiyatı 746 TL olacak. En riskli grupta yer alan araçlarda ise bu ücret 3.394 TL olacak.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/zorunlu-trafik-sigortasinda-yeni-yil-tarifesi-belli-oldu,a62O3fQMR06kSFwIjnyUlA/sO6xu85RnkClDLqy33o_FA
53
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
53
5
2
1
0