ZTE, Amerikan Ambargosunu Kırabilmek İçin Yönetim Kurulunu Değiştiriyor

12
5
3
1
1
Donald Trump'ın Çin'e uygulanan ambargosunun kalkması ve işlerin normale çabuk dönmesi için yaptığı hamlelere rağmen düzelmeyen ilişkiler için ZTE gaza basıyor.

Geçtiğimiz aylarda ülkeye telekominikasyon cihazlarını herhangi bir şekilde ithal etmesi yasaklanan ZTE ile geçtiğimiz günlerde buzlar erimeye başlamıştı. Yine de işler Trump ve ZTE'nin istediği kadar hızlı ilerlemiyor.

Şirketin iflasa sürüklenmesi sonrası Qualcomm, Dolby, Corning ve Google ile yeniden iş birliği yapmaya çalışan ZTE, bu uğurda kesilen cezayı kabul edip şirketin yöneticilerinde dahi ciddi bir değişikliğe gitmişti. Ambargo sonrası hisseleri %60 oranında düşen ve adeta dibe vuran ZTE pes etmemekte kararlı.

Son gelen haberlere göre şirketin genel yöneticiliğinden ayrılan (veya ABD'nin isteği ile kovulan) Yin Yimin'in yerine tam 14 kişilik bir aday listesi mevcut. Açıkçası kapalı kapılar ardında dönenleri bilemesek de şirketin başına geçmesi en olası isim olarak Li Zixue görünüyor. Bakalım önümüzdeki süreçte ZTE ile Amerika'nın soğuk savaşına bir son verilebilecek mi.

12
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
3
1
1