ZTE, Ekranında İki Adet Delik Bulunan Bir Tasarımı Patentledi

15
2
1
1
0
Çentiklerin yavaş yavaş geride bırakılmaya çalışıldığı şu günlerde şirketler farklı tasarım anlayışları deniyor. Çinli üretici ZTE de yenilik getirmiş olmak isteyecek ki ekranında iki adet delik bulunan bir akıllı telefon patenti aldı.

Artık neredeyse her telefonda gördüğümüz çentik, henüz birkaç yıldır hayatımızda. Telefon dünyasında birkaç yıl tabirinin oldukça fazla bir zamana karşılık geldiğini düşündüğümüzde çentiklerin artık modasının geçmeye başladığını söyleyebiliriz. Bunun farkında olan Samsung gibi şirketler ise çentik yerine delikli ekran anlayışına geçmeye başladılar bile. Kendini güncel tutmak isteyen üreticilerden biri olan ZTE de ekranda tek bir delik bulunmasından memnun değil gibi görünüyor.

Her ne kadar bu tasarıma sahip bir akıllı telefon piyasaya sürülmeyecekse de Çinli şirket ZTE, ekranda iki deliğe sahip bir tasarım patenti aldı. Bu iki delikten bir tanesi muhtemelen standart ön kamerayken ikincisi derinlik sensörü ya da geniş açılı kamera olabilir. Bunun dışında ikinci bir sensör yerine, bu deliğin ahizeye ayrılmış olma ihtimali de bulunuyor.

Elbette şaşırtıcı olmayan bir biçimde patentteki tasarım, oldukça ince yan ve üst çerçevelere sahipken alt tarafta nispeten kalın bir çerçeve içermekte. Arka tarafta veya yan taraflarda parmak izi sensörüne dair herhangi bir iz bulunmadığından dolayı bu sensörün ekrana gömülü olması oldukça muhtemel. Arka tarafa baktığımızda ikili kamera dizilimini ve bir adet LED flaşı görüyoruz.

ZTE'nin 2019 yılındaki amiral gemisi olan Axon 10 Pro'yu tanıttığını düşünecek olursak bu patentli tasarımın orta seviye bir telefonda kullanılmasını düşünmek çok da mantıksız olmayacaktır. Elbette yukarıda da belirttiğimiz gibi, ZTE'nin bu tasarımı kullanacağının garantisi bulunmuyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Smartphone-two-punch-holes-patent-ZTE_id116562
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0