ZTE, Kaydırılabilir Çift Selfie Kameralı Telefonun Patenti Aldı

4
1
1
1
0
Geçtiğimiz ay ekranın üzerinde iki adet çentik şeklinde bulunan kamera tasarımlı bir telefonun patentini alan ZTE, şimdi de kaydırılabilir çiftli kamera kurulumuna sahip bir telefonun patentini aldı.

Çin akıllı telefon üreticisi ZTE, günden güne cihazlarındaki yeni kamera tasarımlarıyla karşımıza çıkıyor ve şirket yine değişik bir kamera tasarımına sahip başka bir telefonun daha patentini aldı. Geçen ay patentini aldıkları cihazda çift kamera kurulumu bulunuyordu ve bu kameralar ekranın içerisinde yer alıyor ve ekranda iki adet çentik bulunduruyordu. Bu cihaz ise onun aksine ekranda hiç yer kaplamıyor. 

Cihazın ön kısmı, hiçbir kameraya ev sahipliği yapmıyor. Şirket bunun yerine, kaydırılabilir bir kamera kurulumunu tercih etmiş. Ekranı aşağı kaydırarak selfie kameralarını ortaya çıkarabiliyorsunuz. Ekran yukarı kaydırıldığında ise hoparlör ızgarası gibi bir delik ortaya çıkıyor. 

Telefonun sağ kısmında ses yükseltme ve azaltma butonu ve güç tuşu yer alıyor. Bunların yanı sıra arkası açılmayan telefonun SIM kartı yerleştirme yeri ise sol tarafta bulunuyor. Telefonun üst kısmında bir adet kulaklık girişi yer alırken, USB-C şarj girişi ve ana mikrofon telefonun alt kısmında yer alıyor. 

Telefon şimdilik yalnızca kâğıt üzerinde yer alıyor bu yüzden gerçeğe dönüşür mü bilemiyoruz ancak cihaz tasarım bakımından gayet güzel görünüyor. Önümüzdeki yıllarda ZTE tarafından bir açıklama ile telefonun gerçeğe dönüştüğünü görmek mümkün, o yüzden şimdilik bizlere yalnızca beklemek düşüyor. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/zte_slider_design_dual_selfie_camera_patent-news-38374.php
4
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
1
0