ZTE, Simgeler Arasına Gizlenmiş Delikli Ekranı Bulunan Bir Telefon Patenti Aldı

21
5
2
2
1
Çin'in önemli teknoloji üreticilerinden ZTE, yeni bir akıllı telefon patenti aldı. ZTE'nin bu patenti, delikli bir ekrana sahip ancak bu telefondaki kamera deliği, neredeyse görünmüyor.

Akıllı telefonlar, her geçen gün biraz daha gelişmeye ve değişmeye devam ediyorlar. Öyle ki tüketicilerin büyük bir çoğunluğu, henüz çentikli ekranı bile görememişken teknoloji üreticileri delikli ekranlı telefonlar üretiyorlar ve hatta ön kameranın ekran içerisine gömülmesinden bahsediyorlar. Ancak şu an için ön kameraların ekran içerisine gömülmesi, çok da mümkün değilmiş gibi görünüyor.

Şimdi ise Çin'in en köklü teknoloji üreticilerinden ZTE, yeni bir akıllı telefon patenti aldı. Bu patent, delikli ekranlı bir telefonu gösteriyor ancak ZTE mühendisleri bu ekrandaki deliği o kadar güzel bir şekilde gizlemiş durumdalar ki, ilk bakışta kameranın olduğu bölmeyi görmek neredeyse imkansız bir hal alıyor. ZTE, bu tarzdaki bir telefonla çokça konuşulacakmış gibi görünüyor.

ZTE patent

ZTE'nin patenti böyle görünüyor. Ancak az öncesinde de belirtmiş olduğumuz gibi bu telefon patentindeki delik, dikkatli bakılsa bile anlaşılamıyor. Bunun nedeni ise ZTE mühendislerinin bu deliği mükemmel bir şekilde gizlemiş olması. Öyle ki bu telefonda yer alan ekrandaki delik, telefonun sağ üst bölümünde bulunan simgelerin arasına gizlenmiş durumda. Üstelik şirket bunu, simgelerin başına veya sonuna eklemediği için daha da kamufle olmuş bir şekilde duruyor.

ZTE mühendisleri, ön kamera sensörünü minimal boyutlarda geliştirmişler ve simgelerin arasına yerleştirmişler. Öyle ki bu telefonun ön kamerasının hemen sağ tarafında telefonun şarj durum simgesi ve sol tarafında ise ağ bağlantılarına dair simgeler görünüyor. Böylelikle kullanıcılar, çok dikkatli bir şekilde bakmadıkları takdirde ekrandaki deliği göremiyorlar ve bu da kullanım deneyimi açısından büyük bir avantaj sunuyor.

ZTE patent

Bu telefonun sahip olduğu bir diğer özellik ise "Sound on Display" (Ekrandaki ses). Bu özellik geçtiğimiz dönemlerde LG G8 ThinQ ve Samsung Galaxy A80 gibi modellerde de karşımıza çıkmıştı. Öyle ki bu özellik sayesinde telefonun ekranı, bir hoparlörmüş gibi kullanılabiliyor ve bu sayede harici bir hoparlöre gerek kalmıyor.

ZTE'nin bu özelliklere sahip olan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı kesin ancak her ne olursa olsun bunun bir patent olduğunu bilmek gerekiyor. Öyle ki ZTE, bu özelliklere sahip olan bir telefonu piyasaya sürebileceği gibi, patent üzerindeki çalışmalarını yarıda bırakıp farklı projelere de yoğunlaşabilir. Ancak ZTE'nin bu konudaki planları ancak şirketin açıklamaları doğrultusunda belli olacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/21/zte-patents-phone-with-punch-hole-hidden-between-network-icons/
21
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
2
2
1