Milyarder Zuckerberg: 'Kimsenin Milyarder Olmaması Gerekiyor'

59
18
7
6
3
Kişisel serveti yaklaşık 70 milyar dolar olan Mark Zuckerberg, dünya üzerinde milyarderlerin olmaması gerektiğini belirtti. Bu açıklama, başkan aday adayı Bernie Sanders’a bir destek olarak yorumlandı.

ABD başkanlık seçimleri yaklaştıkça adaylar ortaya çıkmaya ve vaatler sunmaya devam ediyorlar. Bu aday adayları arasında yer alan Bernie Sanders, yeni vergi düzenlemesi teklifiyle dikkat çekiyor. Refah vergisi diyebileceğimiz bu vergi, daha büyük meblağlar kazananlardan daha fazla vergi alınmasını öngörüyor. 

Bu konuda kendisine fikri sorulan Zuckerberg, “Bir kişinin sahip olabileceği paranın limiti nedir bilmiyorum ama bir noktada kimse o kadar parayı hak etmiyor” derken “O kadar iyi bir şey yaparsanız ödüllendirilirsiniz ancak bu varlığın bir kısmının biriktirilmesi anlamsız hâle geliyor” ifadelerini kullandı. 

Zuckerberg, daha önceki demecine de açıklık getirdi:

mark zuckerberg

Facebook, daha önce basına kapalı yapılan ancak Zuckerberg’ün ses kayıtları sızdırılan toplantının ardından ikinci oturumu canlı yayınladı. Daha önce Zuckerberg, Elizabeth Warren’ın büyük teknoloji şirketlerini bölme planına "varoluşsal bir tehdit" yakıştırması yapmıştı. 

Zuckerberg, bu oturumda durumu biraz daha yumuşatmaya çalıştı ve “Onu daha fazla düşmanlaştırmayalım. Her noktada karşı çıktığım birinin seçilmesini onlara hiç söz hakkı verilmemesine yeğlerim” ifadesini kullandı. Zuckerberg'ün açıklamalarının etkilerini önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/billionaire-mark-zuckerberg-billionaires-exist
59
18
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
59
18
7
6
3