WhatsApp'ın Durum Sayfasına Yeni Bir Tasarım Geliyor

WhatsApp'ın durum sayfası için hazırladığı yeni tasarım, ortaya çıkışından birkaç ay sonra kullanıcılara ulaştı. Beta sürümde test edilen yeni tasarım, yakında tüm kullanıcılara sunulacak.

Bundan birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni bir tasarım değişikliği geleceğinden bahsetmiştik. 2.24.4.23 kodlu Android beta sürümde tespit edilen bu yeni değişiklik, uygulamanın durum bölümünün değişeceğini gözler önüne seriyordu.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. WhatsApp'ın durum sayfası için hazırladığı yeni tasarım, "2.24.10.10" kodlu Android beta sürüm ile kullanıcılara sunuldu. Yeni tasarım, test aşamasından sonra tüm kullanıcılara ulaşacak. 

WhatsApp'ın yeni Durumlar tasarımı böyle görünecek:

WhatsApp'ın mevcut durum sayfası, kullanıcının ismini ve küçük bir yuvarlak içine alınmış durumun ön izlemesini sunuyor. İşte geliştirilmekte olan yeni tasarım, bunun yakında değişeceğini gösteriyor. Yeni durum sayfası, artık dikdörtgen şekle sahip olacak ve nispeten büyük bir ön izleme görünümü sağlayacak.

Geliştirme aşamasındaki yeni tasarımla kullanıcılar, artık daha başka bir şekilde durum eklemesi yapacaklar. Eskiden profil resmi üzerine dokunan kullanıcı, yeni tasarım kullanıma sunulduğu zaman kendisi için ayrılan dikdörtgenin üzerine dokunacak. Daha sonra da paylaşım yapacak.