Turkcell'in CEO'su: Uzaylılar Bile Bu Ülkeyle Başa Çıkamaz

Turkcell’in CEO’su Kaan Terzioğlu, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘facetime’ görüşmesini yapabilmesine sebep olarak 1 Nisan’da devreye aldıkları 4.5G’yi gösterdi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan facetime görüşmesi yapmış, halkı meydanlara davet etmişti. Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ise bu görüşmenin 3G teknolojisiyle sağlıklı bir şekilde yapılabilmesinin çok zor olduğunu, 1 Nisan’da devreye aldıkları 4.5G şebekesi sayesinde bu görüşmenin gerçekleştiğini belirtti. Öncelikle Turkcell'in siber saldırılara yönelik ülkenin en önemli alt yapılarından bir tanesini işlettiklerinden bahseden Terzioğlu, "Yarın uzaylılar bu ülkeyi işgal etse bu ülke onun da üstesinden gelir. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Özellikle siber saldırılara yönelik olarak da Türkiye'deki önemli alt yapıların bir tanesini biz işletiyoruz. Bunun da bilincindeyiz. Buradaki kapasitemiz dünyadaki en yüksek kapasitelerden bir tanesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın facetime görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Terzioğlu, "Eğer 1 Nisan'da 4,5G şebekesini devreye almamış olsaydık o facetime görüşmesini büyük ihtimalle göremeyecektik. Böyle bir konuşmayı 3G ile yapmanız ve sorunsuz bir şekilde devam ettirebilmeniz büyük bir mucize olurdu. 4,5G ve her iki uçtaki kullanıcının da cihazının bu teknolojiye erişebiliyor olması bence müthiş bir imkan oldu. Cihaz kalitesi de networkun kalitesi de artık hayatımızda böyle bir teknolojinin olduğunun bilincine olmak da önemliydi o anda. 4,5G bu tarihi gecenin en önemli kırılma noktalarından bir tanesidir. Türkiye 15 Temmuz olayından çok önemli bir kazanımla çıktı" dedi