Yaş Gününe Özel Bir Doodle Hazırlayan Google, Ne Zaman Kuruldu?

Google, ana sayfasına 18. yaş gününe özel bir Doodle ekledi. Peki Google ne zaman kuruldu?

Özel günler için ana sayfasında Doodle’lar hazırlayan Google, kendi kuruluş yılı için de özel bir Doodle hazırladı. Peki son olarak 2016 Paralimpik Oyunları için Doodle hazırlayan ve o zamandan beridir bu aktiviteyi pas geçen Google ne zaman kuruldu?

4 Eylül 1998 tarihinde, Stanford Üniversitesi’nde doktora öğrencisi oldukları sırada Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google, 2004 yılında ise halka arz edildi. Kurucu ekip daha sonra 2024 yılına kadar birlikte çalışmak üzere anlaşmaya vardılar. Kendilerine belirledikleri misyon ise dünyadaki bilgileri organize edip evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek.

Larry Page ve Sergey Brin, oluşturdukları bu arama motoruna önce BackRub ismini koymuş, sonrasında da önce Googol, ardında da ufak bir düzeltme yaparak Google olarak adlandırmışlardı. Googol’dan vazgeçmelerine sebep olan şey ise kelimenin anlam olarak on üzeri yüz rakamını ifade etmesiydi. Bu, ilerleyen zamanlarda öngöremedikleri bazı aksaklıklara sebep olabilirdi. 

Google'ın ana sayfasındaki Doodle'ının üzerine tıkladığınızda, şirketin kuruluşuyla ilgili makalelere ulaşabilirsiniz.