Piyasanın En İyi Sanal Gerçeklik Gözlüğü HTC Vive, Tamamen Kablosuz Oldu!

Günümüzde oldukça popüler hale gelen sanal gerçeklik gözlüklerinin favorisi HTC Vive, artık tamamen kablosuz olarak kullanılabilir.

Oculus Rift ile tüm dünyada nam salan sanal gerçeklik furyasında, Oculus’un yanı sıra HTC Vive, Razer OSVR, Fove, Sony PlayStation VR, Zeiss VR One gibi PC ve konsol oyunculuğu tarafında dikkat çekiyor.

Mobil tarafta Google Daydream, Google Cardboard, Samsung Gear VR vb türevleri olan sanal gerçeklik dünyasının ana yeri olacak PC tarafındaki en büyük sorun kablo karmaşası idi. Zaten gözlük taktığınız için gerçek ortamı göremeyen oyuncular bir de ayaklarına kablo dolanmaması için ekstra dikkatli olması gerekiyordu. Bunun ilk farkına varan HTC ise Vive sanal gerçeklik gözlüğüne kablosuz kit getirdi.

TPCAST adı verilen bir kit ile tamamen kablosuz hale getirilen HTC Vive için tabiki bir ekstra ücret ödemeniz gerekecek. 200 Dolar’a denk gelen bu yükseltme paketi ile mevcut HTC Vive’ınızı kablosuz hale getirebilir, yeni alacaksanız 800 Dolar değerindeki HTC Vive’ın yanı sıra bir de 200 Dolar daha vererek toplamda 1000 Dolar değerinde kablosuz sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olabilirsiniz.