LGS Sınavında Soruların Sızdırıldığına İlişkin Soruşturma Başlatıldı!

Geçtiğimiz cumartesi günü (02.06.2018) düzenlenen Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Sınav sırasında soruların dışarıya sızdırıldığına yönelik iddialar sosyal medyayı karıştırırken konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz yıllarda ALES, KPSS, YGS ve LYS gibi Türkiye’deki çocukların ve gençlerin geleceğini tayin eden sınavlarda yaşanan vakalar, pek çok kişinin haksız bir şekilde istedikleri yerlere girmelerine neden olmuştu. Hatta 2010 yılında düzenlenen KPSS sınavı, 2016 yılına kadar devam eden soruşturmalar kapsamında iptal edilmişti. O sınavla yerleşen çok sayıda memur hakkında da inceleme başlatılmıştı. 

Aynı durum zamanla üniversite ve lise sınavlarından tutun, akademik personel sınavlarına kadar yansıdı. Sorunların önceden çalındığı ya da sınav sırasında dışarıya sızdırıldığı olaylara devlet müdahale etmeye çalıştı.

2 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sıvavı’nın hemen öncesinde Fen Bilimleri sorularının dışarıya sızdırıldığı iddiaları, sosyal medyaya yansıdı. Hatta konuyla ilgili 4 öğretmenin savcılık tarafından sorgulandığı öğrenildi. İddialara göre olaylar, Ümraniye’deki bir okulda meydana geldi. 

Sosyal medyadaki paylaşımlardan birisi de ünlü oyuncu Hakan Yılmaz’a ait. Kendisi bizzat çektiği bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı:

Hafta sonu sınava giren öğrencilerin büyük kısmı, soruların sayısal bölümünden çok şikayetçi olmuşlardı. Öğrencilerin zorlandıkları kısımdan sızdırıldığı söylenen sorular, fazlasıyla şaibe yarattı. 

Resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sosyal medyada yer alan diğer mesajlar ise şu şekilde: