Araştırmacılar, Sualtında Ahtapotlara Ait Bir Şehir Keşfettiler

Araştırmacılar, her tarafı tehlikeyle dolu ve ahtapotların yaşadığı bir sualtı bölgesi keşfettiler.

Bilim insanları, geçen yılın sonlarına doğru Octlantis isimli minik bir ahtapot şehri keşfetti. Octlantis, kum ve kabuk yığınlarından yapılmış ve bilim insanlarının verdiği bilgilere göre, 15 kadar cephalopod'a ev sahipliği yapmakta. Suyun altında 10 saatlik video görüntüsü kaydeden biyologlar, buranın yaşanması oldukça zor bir şehir olduğunu söyledi.

Uluslararası araştırmacılar, ahtapot şehrinde korkunç ve vahşi ahtapotların olduğunu, istemedikleri canlıları burada barındırmadıklarını, bu sebeple de yaşam şartlarının zorluğundan bahsetmektedirler. Alaska Pacific Üniversitesi’nden David Scheel,"Bu davranışlar doğal seçilimin ürünüdür ve omurgalıların karmaşık sosyal davranışlarına oldukça benzer olabilir." şeklinde açıklama yapmıştır.

Yeni ahtapot şehri, Doğu Avustralya'nın sahil şeridindeki Jervis Körfezi'nde yer almakta olup, 2009 yılında Octopolis olarak adlandırılan benzer bir bölgeye yakın bir noktada yer almaktadır.

Her iki bölge de ahtapotların her zaman tasvir edildiği kadar yalnız olmadıklarını gösteriyor, ancak henüz bilmediğimiz şey, bu ahtapor şehirlerinin ne kadar yaygın olduğudur. Octopolis, yaklaşık 30 cm (11.8 inç) uzunluğundaki tanımlanamayan insan yapımı bir nesneye gibi gözüküyor, ancak, Octlantis'te yaratıkların etrafına yerleşmiş gibi görünen belirgin bir nesne yok.

Araştırmacılara göre, ilk olarak ahtapotları bölgeye çeken kayalıklar olabilir. Genellikle ahtapotlar çiftleşmek için bir araya gelirler, sonra ise farklı yerlere göç ederler. Ancak neden Octlantis gibi yerlerde bir araya gelmek istediklerini anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerektiği ortada.

İki bölgede de bol miktarda yiyecek var ama aynı zamanda yırtıcı hayvanlar da burada bulunuyor ve Octlantis yaşamak için oldukça şiddetli ve agresif bir yer gibi görünüyor. Ahtapotlarla ilgili detaylı bir araştırmaya ve daha çok bilgiye ihtiyaç var. Bu sebeple bilim insanlarının gelişen ve değişen teknoloji ile ahtapotlar dünyasını daha yakından keşfetmesini bekliyoruz.