Bilim İnsanları, Çok Yakında İnsanların Ne Kadar Ömrü Kaldığını Tespit Edebilecek!

Yale Üniversitesi, geliştirdikleri kan testi ile bir hastanın moleküler ve fiziksel yaşına dair en doğru bilgiye ulaşabildiklerini, bu bilgi neticesinde kişinin kalan ömrünü hesap edilebileceklerini iddia ediyor.

Hızla gelişen sağlık sektörü, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bilim insanları yıllarca süren denemeler sonunda, bir insanın ne kadar ömrünün kaldığını hesaplamaya son derece yakın.

Bu konu üstündeki çalışmalar senkronize bir şekilde, dünyanın dört bir yanında adeta bir yarışmış gibi devam ediyor. Son olarak Yale Üniversitesinde ortaya atılan sistem, en doğru ölçüm tekniğinin kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. Temel olarak kan tesi ve fizyolojik faktörler ile birleştirilen bulgular kişinin yıl bazında yaşına odaklanmak yerine hücre ve moleküler yaşına odaklanıyor, aynı zamanda da fiziksel rahatsızlıkları ve potansiyelleri de göz önünde bulundurarak kişinin kalan ömrünü tahmin edebiliyor.

Yale Patoloğu Dr. Graham Levine, Daily Mail Online için verdiği röportajda: elde edilen sonuçların son derece genel geçer olduğunu ve bir sonraki hedeflerinin hücre yaşlanmasına sebep olan faktörleri çözmek olduğunu belirtti. Bu sayede kişilere özel geliştirilen egzersiz ve reçetelerin daha büyük anlam taşıyacağına dikkat çeken Levine, bu kan testinin  insanoğlunun yaşam süresini uzatabilecek çözümlerin temelini kurduğunun altını çizdi.

Kendini sağlıklı olarak lanse eden birçok genç ve orta yaşlı insanın aslında düşündükleri kadar sağlıklı olmadığını belirten Levine, bahsi geçen kan testinin potansiyel riskleri gözlemlemek ve erken teşhis anlamında son derece faydalı olacağını savundu.